Donaris 930 x 122

vaccinare

Unde am ajuns cu vaccinarea

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunţat astăzi următoarele cifre: „Rata de vaccinare din populaţia adultă, cu cel puţin o doză este de 49,4%. Din populaţia eligibilă, cu vârste de peste 12 ani, rata de vaccinare este de 47%, iar din populaţia totală a României (de 19,3 milioane locuitori – cât declară INS) este de 41,3%”.

Citiți și: Dezvăluire spectaculoasă: Cea mai frumoasă româncă în brațele unui argeșean celebru

„Cea mai mare rată de vaccinare, de peste 52%, este la persoanele cu vârste cuprinse între 40 – 70 de ani. Rata de vaccinare la persoanele de peste 80 de ani este insuficientă, estimată la 26%. Dacă ne uităm la analiza deceselor în această pandemie, peste 85% dintre acestea aveau vârste de peste 60 de ani. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 71 de ani. Atrag atenţia că persoanele vulenerabile au nevoie cât mai rapid să fie protejate prin vaccinare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Până la data de 4 ianuarie, circa 45% din persoanele eligibile s-au vaccinat cu doza „booster”. Adică acele persoane care au mai mult de şase luni de la schema iniţială de vaccinare. Aproape jumătate dintre acestea sunt persoane considerate vulnerabile.

Citiți și: Vaccinarea obligatorie – anunț important!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90