Donaris 930 x 122

vaccinare

Unde am ajuns cu vaccinarea

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunţat astăzi următoarele cifre: „Rata de vaccinare din populaţia adultă, cu cel puţin o doză este de 49,4%. Din populaţia eligibilă, cu vârste de peste 12 ani, rata de vaccinare este de 47%, iar din populaţia totală a României (de 19,3 milioane locuitori – cât declară INS) este de 41,3%”.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

„Cea mai mare rată de vaccinare, de peste 52%, este la persoanele cu vârste cuprinse între 40 – 70 de ani. Rata de vaccinare la persoanele de peste 80 de ani este insuficientă, estimată la 26%. Dacă ne uităm la analiza deceselor în această pandemie, peste 85% dintre acestea aveau vârste de peste 60 de ani. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 71 de ani. Atrag atenţia că persoanele vulenerabile au nevoie cât mai rapid să fie protejate prin vaccinare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Până la data de 4 ianuarie, circa 45% din persoanele eligibile s-au vaccinat cu doza „booster”. Adică acele persoane care au mai mult de şase luni de la schema iniţială de vaccinare. Aproape jumătate dintre acestea sunt persoane considerate vulnerabile.

Citiți și: Prima femeie care s-a vaccinat în România a rămas însărcinată şi are acum o fetiţă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3