New Profesional Consult 930 x 122

vaccinare

Pandemia ucide şi democraţia. Se fac presiuni dictatoriale pentru vaccinare

Cel mai recent raport al Institutului Internaţional pentru Democraţie arată că democraţia, aşa cum este ea definită, tinde să fie diminuată până la pragul la care nu mai poate fi numită democraţie.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

Ameninţarea principiilor democratice se accentuează pe fondul măsurilor dure care s-au luat sau se discută pentru combaterea pandemiei Covid-19: introducerea restricţiilor de călătorie, de acces, precum şi presiunile care se fac pentru vaccinarea populaţiei.

Ultimele declaraţii ale unor autorităţi din state considerate super-democratice pun la risc democraţia.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

„Până la sfârșitul acestei ierni, aproape toți oamenii din Germania vor fi vaccinați, vindecați sau morți. Cu varianta Delta, extrem de contagioasă, acest lucru este foarte, foarte probabil și de aceea recomandăm vaccinarea cât mai repede”, este una dintre ieşirile în spaţiul public care agită populaţia. Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii din Germania.

Un alt exemplu: „Sunt convins astăzi că nu există nicio altă cale decât vaccinurile dacă nu dorim valuri repetate și lockdown-uri. Aceste lucruri ne devorează economia, sănătatea și viețile oamenilor”, a declarat premierul Sloveniei, Eduard Heger.

În Austria se discută serios despre introducerea vaccinării obligatorii.

AUTORITARISM

„Un număr to mai mare de țări alunecă către autoritarism, în timp ce numărul democrațiilor consolidate amenințate nu a fost niciodată atât de mare”, precizează sursa menţionată, citată de reuters.com.

„70% din populația globală trăiește în prezent fie în regimuri nedemocratice, fie în țări aflate în declin democratic”, se mai arată în raport.

Pandemia a dus la o creștere a comportamentului autoritar al guvernelor, iar potrivit datelor analizate nu există nicio dovadă că aceste regimurile autoritare au fost mai bune în lupta împotriva pandemiei.

O contribuţie o are şi o mare parte din mass-media care, aşa cum am scris, a devenit o portavoce a autorităţilor. Ceea ce nu este neapărat deplasat, rolul de informare fiind primordial. Însă există prea puţine analize, anchete şi discuţii faţă în faţă între susţinătorii măsurilor restrictive şi cei care le contestă.

Pe astfel de lucruri ar trebui să se axeze presa în această perioadă.

(Foto: descriptiv)

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

3 comentarii

  • Arw spune:

    Ma uimești. Ai curaj autorule sa publici așa articol in zilele astea. Bravo!

    • Trebuie spus şi atrasă atenţia cu privire la ce se întâmplă, dincolo de cifre şi statistici oficiale privind cazurile de îmbolnăvire

  • Ion spune:

    Democratia a devenit o vorba goala. Ca si comunismul, atunci cand era la apus. Nu am crezut nici in comunism, nu cred nici in democratie. Si le-am trait pe amandoua. Vorbe, manipulari, interese, etc. Nimic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90