Donaris 930 x 122

însărcinată

Prima femeie care s-a vaccinat în România a rămas însărcinată şi are acum o fetiţă

Prima femeie care s-a vaccinat în România a rămas însărcinată şi are acum o fetiţă.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

Este vorba despre Mihaela Anghel, asistentă medicală în cadrul Institutului Matei Balş din Bucureşti. Aceasta s-a vaccinat pe 27 decembrie 2020, dată care coincide cu debutul campaniei de imunizare împotriva Covid prin administrarea de seruri în ţara noastră.

Femeia a declarat într-un interviu exclusiv realizat de jurnaliştii Gândul.ro că „la momentul când primea prima doză, sau poate la câteva zile după, a rămas însărcinată, iar acum se bucură de sărbătorile de iarnă împreună cu fiica ei, Rebecca, în vârstă de trei luni și jumătate„.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

Declaraţiile asistentei au fost preluate de o bună parte din mass-media care susţine vaccinarea şi au dat-o ca exemplu scepticilor care afirmă că vaccinul afectează fertilitatea.

Din punctul meu de vedere, nu este exemplul cel mai potrivit.

Analizând afirmaţiile din interviu, faptul că a rămas însărcinată „la momentul sau la câteva zile după” administrarea vaccinului lasă loc mai multor posibilităţi de interpretare, cum ar fi: medical vorbind, nu se poate stabili cu exactitate ziua când ai rămas gravidă. Chiar medicii ginecologi transmit la consult o perioadă probabilă, nu o dată exactă.

În al doilea rând, consider că este eronată afirmaţia unor publicaţii care titrează mare cât casa că „mitul antivaccinist a fost demontat”. Nu poţi „demonta” un mit cu un singur exemplu şi, mai mult decât atât, „mitul” se referă la afectarea fertilităţii anumitor persoane nu la faptul că nicio femeie nu poate rămâne gravidă – lucru care ar fi de o gravitate extremă.

În fine, ca şi alte subiecte controversate, poveştile de acest gen dau, de fapt, apă la moară celor care sunt împotriva vaccinării.

Eu rămân la părerea că nu poţi convinge pe cineva prin asemenea exemple, ci experienţa personală rămâne cea mai bună călăuză.

În rest, multă sănătate doamnei şi fetiţei!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Petronela spune:

    A rămas însărcinată după vaccin înseamnă că asistentul care ia făcut vaccinul a fost mai puternic decât soțul acesteia aici vb despre un vaccin minune 😂😂😂😂😂😂 cate tâmpenii mai inventați😡😡😡

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA