New Profesional Consult 930 x 122

vaccinare

Valeriu Gheorghiţă: „Vaccinarea este o problemă de siguranţă naţională”

Valeriu Gheorghiţă: „Vaccinarea este o problemă de siguranţă naţională”.

Citiți și: Dezvăluire spectaculoasă: Cea mai frumoasă româncă în brațele unui argeșean celebru

În contextul răspândirii de ştiri false pe tema vaccinării, circulaţia folosind certificate false, obţinute prin aşa numita „vaccinare la chiuvetă” sau cu certificate aparţinând altei persoane, verificările oamenilor legii cu privire la toate aceste aspecte au fost intensificate.

În Argeş nu au fost raportate cauze penale.

Citiți și: Vaccinarea obligatorie – anunț important!

În schimb, potrivit DNA, procurorii anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

„În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Valeriu Gheorghiţă, preşedinte CNCAV, a transmis un mesaj de responsabilizare a persoanelor care încalcă legea.

„Ne îngrijorează foarte mult (vaccinarea „la chiuvetă” – n.r.) şi nu doar că ne îngrijorează, ne şi mâhneşte această situaţie, pentru că este absolut ruşinos, din punctul meu de vedere, pentru corpul medical care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, şeful CNCAV, citat de digi24.ro.

„Trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin Hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi are o mare problemă. Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional”, a mai transmis Valeriu Gheorghiță.

(Sursa: digi24.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90