Eurial 930 x 122

vaccinare

Revoltă a părinţilor, după ce Valeriu Gheorghiţă a anunţat că vaccinul pentru copii va fi autorizat

Revoltă a părinţilor, după ce Valeriu Gheorghiţă a anunţat că vaccinul pentru copii va fi autorizat.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

În România cu aproximativ 40% din populaţia adultă vaccinată şi foarte mult scepticism, chiar şi în rândul celor vaccinaţi, anunţul preşedintelui CNCAV a stârnit o avalanşă de comentarii negative în Social Media.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani pentru Pfizer, respectiv 6 – 11 ani pentru Moderna este un subiect extrem de sensibil în acest moment. Anunţul era oricum o obligaţie pentru autorităţile din ţara noastră, din moment ce Comisia Europeană a dat directiva autorizării.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

O majoritate covârşitoare refuză vaccinarea copiilor şi au fost anunţate deja proteste în stradă care ar putea avea loc la începutul lunii decembrie.

„Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil că pe 26 Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. Cred că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de digi24.ro.

(Foto: descriptiv / Sursa foto: digi24.ro)

 

 

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3