EcoMoto 930×122

spital mioveni

Director medical Spital Mioveni: „Toţi pacienţii gravi de la ATI sunt nevaccinaţi”

La Spitalul Mioveni lupta cu virusul este în plină desfăşurare şi se poartă pe două fronturi: cel al pacienţilor care necesită tratament intensiv, dar şi cel al cadrelor medicale care s-au infectat cu noul coronavirus.

Citiți și: Povestea neștiută: A terminat „Brătianu”, acum este director în Spitalul Mioveni

„Un procent de 10-12% din cadrele medicale sunt trecute prin boală. 10 angajaţi sunt acum pozitivi, dar situaţia e în continuă dinamică”, ne-a declarat directorul medical Alex Iacobescu.

Dr. Alex Iacobescu spune că aproximativ 50% din personalul medical este vaccinat. Şi aici, situaţia se schimbă de la o zi la alta.

Citiți și: Anunț important privind vaccinarea!

„Mulţi au înţeles recent că este bine să se vaccineze, aşa încât procentul în cazul personalului medical va mai creşte cu siguranţă. Totuşi, 5 – 7% din angajaţi prezintă anumite patologii pentru care nu se recomandă vaccinarea, deci au motive întemeiate să nu o facă, iar dintre cei 10-12% urmează probabil să se mai vaccineze.”

Conform calculelor noastre, reiese că aproximativ 30% din personal este indecis sau refuză vaccinarea.

Situaţia este una dificil de gestionat, apreciază directorul medical, dr. Alexandru Iacobescu.

„Eu pot să vă spun că toţi pacienţii care au ajuns la ATI în stare gravă nu erau vaccinaţi. Nici măcar unul. În cazul celor vaccinaţi şi care s-au infectat cu noul coronavirus, am avut cazuri uşoare şi medii”, a mai precizat dr. Alex Iacobescu.

Situaţia de la Mioveni este comparabilă cu aceea de la Spitalul Colentina.

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a declarat zilele trecute că doar jumătate din personalul medical a vrut să se vaccineze, iar rata celor care se infectează crește.

„În spitalul Colentina, și asta nu o spun cu mândrie, puțin peste 50% din personal a ales să se vaccineze. Rata personalului care se infectează e din ce în ce mai mare. Azi am avut un număr de alți opt membri ai personalului și șapte asistente infectate. Din aceștia doar doi vaccinați”, a declarat managerul de la Colentina.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Loredana spune:

    Pentru ce patologii nu se recomanda vaccinarea?

  • Marius spune:

    Nenea doctorul esti sigur de ceea ce spui? Am doua cunostiinte vaccinate la ati, doua rude cu familile vaccinate in carantina, in orase diferite.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3