930 x122 grota rece

CN IC Bratianu

CRIZA CORONAVIRUSULUI. CUM VĂD DIRECTORII CELOR MAI MARI LICEE DIN PITEȘTI ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR

În contextul crizei generate de coronavirus, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va decide astăzi dacă se vor închide sau nu şcolile.

Citiți și: Elevii de la ,,Zinca” au strălucit! Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

„Este oportun și înțelept să se închidă școlile”

Am încercat să aflăm de la directorii celor mai mari licee din Pitești cum este privită din interiorul sistemului de învățământ această eventuală măsură.

Citiți și: Criză în farmacii!

„Având în vedere contextul mondial și asumarea tuturor responsabilităților privind asigurarea unor măsuri de prevenție, din punctul meu de vedere este oportun și înțelept să se închidă școlile pentru o anumită perioadă de timp.

Personal, am informația că în Pitești, de exemplu, ca să vorbim strict de locul în care ne aflăm, o persoană care a venit din Italia și care nu are pe nimeni iese la magazinul din cartier și-și face cumpărăturile de acolo, poate nu zilnic, dar de cel puțin două ori pe săptămână.

Nu acesta este motivul pentru care susțin ceea ce v-am spus anterior. Este civic, este empatizant, este de bun simț, este o măsură de prevenție echilibrată a unui dezastru. Uitați-vă ce se întâmplă în Italia!”, declară pentru ePitești Alina Manea (foto 2), directorul Colegiului Național I.C. Brătianu din Pitești.

„Vă răspund în calitate de om, nu de director. Eu cred că orice măsură care să limiteze răspândirea coronavirusului este binevenită.

Dacă mă întrebați pe mine, trebuie să avem grijă de elevi, trebuie să avem grijă de profesori. Noi suntem o comunitate în care, într-un interval de timp destul de lung, 6-7 ore, în spații relativ micuțe – cu toate că avem săli foarte mari – suntem foarte mulți indivizi”, precizează pentru ePitești Maria Broștescu (foto 3), directorul Colegiului Național Zinca Golescu.

(Sursă foto 3: Facebook Maria Broștescu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90