Kaia 930 x 120

emag

Cum să utilizați și să aveți grijă de vasele de gătit antiaderente

Acoperirile antiaderente din ustensilele de copt, vasele de gătit și aparatele electrocasnice nu sunt create în mod egal și cât timp rezistă o acoperire antiaderentă depinde mai ales de dvs.

Citiți și: Cum îți schimbă experiența de entertainment noul iPhone 16 Pro Max față de iPhone 14 Plus

În timp ce unii producători vor încuraja o anumită utilizare și îngrijire, alții pot recomanda evitarea totală a unor produse, astfel încât aceste orientări mixte pot fi foarte confuze. Totuși, puteți prelungi durata de viață a tigăilor, oalelor și aparatelor dvs. antiadezive, urmând sfaturile noastre de bază de îngrijire și utilizare a vaselor antiaderente.

Beneficiile tigăilor, oalelor și a ustensilelor de gătit și de copt antiaderente

Există o mulțime de beneficii în utilizarea regulată a ustensilelor de gătit antiaderente – acestea permit alimentelor să se desprindă ușor din tigaie, sunt ușor de curățat și sunt utile pentru persoanele care își urmăresc consumul de grăsimi, deoarece alimentele pot fi gătite în mai puțin ulei, unt sau alte grăsimi decât în ustensilele tradiționale. Cu toate acestea, este esențial să vă întrețineți corespunzător vasele de gătit antiaderente pentru a vă asigura că acestea rezistă mai mult de un an sau doi.

Citiți și: Tot ce trebuie să știi despre textilele care îți transformă dormitorul în această iarnă

Oalele și tigăile antiaderente sunt de obicei din aluminiu sau oțel inoxidabil, cu un strat chimic alunecos și neporos pe interior, care formează o suprafață alunecoasă, nereactivă, care împiedică alimentele să se lipească de fundul tigăii. Dacă apar zgârieturi sau așchii pe suprafața antiaderentă, este timpul să înlocuiți vasele.

Cu puțină grijă, vă veți bucura de acea oală Tefal antiaderentă pentru o perioadă mai lungă de timp, iar acest tip de vase de gătit și de copt este, în general, foarte accesibil, ușor de manevrat și de spălat.

Cu acest tip de înveliș, este nevoie de mai puțin ulei în timpul gătitului, deci o oală Tefal este o alegere bună pentru cei preocupați de sănătate. S-ar putea spune că tigăile și oalele antiaderente sunt mai ușor de utilizat decât alte tipuri de vase de gătit și de copt.

Pe scurt, antiadezivul este un economizor de timp pentru bucătarul și brutarul ocupat, chiar și având în vedere cantitatea de îngrijire de care au nevoie, pentru a păstra învelișul antiaderent în stare bună. Există, de asemenea, o varietate frumoasă de dimensiuni și stiluri de vase de copt și de gătit antiaderente pe piață.

Gama de prețuri a tigăilor antiaderente este destul de vastă, deoarece producătorii folosesc diferite procese și materiale în tigăile și vasele lor antiaderente de gătit și de copt.

Unele procese de fabricație sunt destul de diferite de straturile antiaderente standard, cum ar fi tigăile anodizate, care în general sunt mai durabile decât tigăile antiaderente tradiționale, dar și mai scumpe de produs. Cândva considerate a fi cel mai puțin costisitor tip de vase, tigăile antiaderente pentru gătit pot avea prețuri ridicate comparabile cu alte tipuri.

În general, plata celui mai mare preț nu garantează o durată de viață lungă atunci când vine vorba de tigăi și vase antiaderente, deși straturile anodizate dure și cele pe bază de ceramică tind să aibă suprafețe de gătit mai durabile. Acestea fiind spuse, cea mai ieftină tigaie nu va avea neapărat cea mai scurtă durată de viață.

În cazul tigăilor și vaselor antiaderente, grija pe care le-o acordați este cea care va prelungi sau scurta durata de viață a acestora. Dacă doriți ca tigăile și vasele dvs. să reziste mult timp, puneți în practică sfaturile de îngrijire de bază și bucurați-vă de acest tip de vase de gătit și de copt.

Așteptați-vă că tigăile dvs. antiaderente vor trebui înlocuite la un moment dat – straturile se uzează în timp. Cât timp vor rezista acestea va depinde de cât de mult este folosită o oală Tefal, de calitatea învelișului și de îngrijirea pe care i-o acordați.

Un cuvânt despre siguranța acoperirilor antiaderente

În trecut a existat o îngrijorare cu privire la riscurile pentru sănătate și siguranța vaselor antiaderente, dar producătorii s-au grăbit să își revizuiască materialele de construcție pentru a respecta liniile directoare de siguranță atunci când vine vorba de acoperiri antiaderente.

Asta înseamnă că substanțele chimice eliberate atunci când o oală Tefal este încălzită se încadrează în standardele de siguranță acceptabile. Producătorii de astăzi vor sublinia faptul că vasele lor sunt sigure pentru utilizare și că îndeplinesc liniile directoare de siguranță.

Preocuparea în materie de siguranță era legată de scurgerea de substanțe chimice dăunătoare care ar putea migra către conținutul alimentelor atunci când oala era încălzită la temperaturi mai ridicate. Folosite în mod corespunzător, vasele antiaderente nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru sănătate.

În absența unor specificații complete ale vaselor antiaderente, pentru a vă asigura că acestea respectă liniile directoare de siguranță, utilizați-le numai la setări de căldură mai mici. În cazul în care învelișul antiaderent al vaselor dvs. se deteriorează și începe să se desprindă, întrerupeți utilizarea lor pentru a evita ca bucăți din înveliș să fie transferate în alimente.

Spălați suprafața antiaderentă înainte de utilizare

Spălați manual vasul antiaderent cu apă caldă cu detergent înainte de a o folosi pentru prima dată, pentru a îndepărta orice reziduuri, uleiuri și murdărie de la fabricare și transport. Clătiți bine și uscați complet. Nu este nevoie să „amorsați” sau să „întăriți” antiadezivul. Acesta este gata de utilizare după spălarea inițială.

Folosiți uneltele potrivite

Unii producători vor spune că puteți folosi ustensile de metal în tigăile lor. Sincer, nu toate ustensilele metalice sunt făcute la fel. Unele pot avea margini aspre sau ascuțite, care vă pot deteriora vasele.

Aplecați-vă pe partea sigură și folosiți întotdeauna ustensile, linguri de plastic (fără margini aspre), linguri de lemn sau ustensile, linguri și spatule din silicon rezistent la căldură în vasele antiaderente. Veți salva acoperirea.

Folosiți-le cum au fost intenționate

Majoritatea bucătarilor casnici consideră că tigăile și cratițele sunt cele mai utile forme pentru ustensilele de gătit antiaderente, deoarece pot fi folosite pentru a prăji sau a amesteca ouă, a găti clătite sau a sotaia alimente delicate precum peștele. O oală Tefal antiaderentă poate fi, de asemenea, utilă pentru a găti orez sau pentru a face creme, permițând o curățare ușoară.

Folosirea vaselor de gătit antiaderente în modul în care a fost prevăzut de producător va ajuta la menținerea vaselor de gătit în cea mai bună stare:

– Unii producători recomandă să frecați un strat subțire de ulei vegetal pe suprafața de gătit înainte de a utiliza pentru prima dată oala de gătit antiaderentă, ceea ce va condiționa și va proteja suprafața de gătit.

– Nu preîncălziți o tigaie goală. Articolele de gătit antiaderente sunt de obicei fabricate din aluminiu, care se încălzește mai repede decât oțelul inoxidabil mai greu și mai dens. Adăugați mai întâi puțin ulei în tigaie (suficient pentru a acoperi ușor suprafața) și preîncălziți-o pentru câteva secunde înainte de a adăuga alimentele.

– Folosiți ulei, cum ar fi uleiul vegetal sau uleiul din semințe de struguri, mai degrabă decât spray-ul de gătit antiaderent. Spray-ul antiaderent conține lecitină, care în cele din urmă va face ca suprafața antiaderentă să devină gumoasă.

– Folosiți doar foc mic sau mediu pe vasele de gătit antiaderente. O căldură mai mare poate degrada suprafața de gătit și, în funcție de tipul de acoperire antiaderentă, are potențialul de a elibera vapori toxici în aer.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
New Profesional Consult 570×90