Donaris 930 x 122

bloc

Cutremurul de ieri a crăpat pereții mai multor blocuri! Oamenilor le e frică!

Cutremurul de 5,2 pe scara Richter produs ieri după-amiază, în județul Gorj, a creat pe lângă panică și pagube materiale.

Citiți și: A fost cutremur în țară!

În urma celor câteva secunde în care pământul s-a zguduit puternic, mai multe blocuri din Gorj au fost afectate. Potrivit antena3.ro, pereții blocurilor s-au crăpat și tencuiala a căzut în urma seismului.

Oamenilor le e frică, mai ales că, seismul din România a venit după ce întreaga lume a privit cu ochii în lacrimi cutremurul din Turcia, soldat cu zeci de mii de morți.

Citiți și: Avertisment pentru cei care stau la bloc!

Absolut toată clădirea s-a mișcat, aveam impresia că pleacă” au spus angajații Primăriei Târgu Jiu, potrivit antena3.ro.

Ca și în Turcia, cutremurul care a avut loc ieri în România a fost unul de suprafață, fiind produs la o adâncime de doar 17 km. De asemenea, fiind un cutremur de suprafață, acesta a avut mai multe replici. Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul de 5,2 a avut patru replici.

Seismul a fost resimțit și în Pitești, dar și în Bulgaria și Serbia. Subiectul pe larg, AICI – Cutremur mare acum în România!

Un inginer constructor avertizează faptul că blocurile construite între 1963 și 1977 au o mare vulnerabilitatea la seism, fiind periculoase. Având în vedere acest avertisment, și în Pitești există numeroase clădiri care sunt în pericol de colaps la cutremur. Care sunt acestea vezi AICI – Avertisment înfiorător: Atenție la blocurile construite între 1963 și 1977!

Vezi și care sunt cele mai periculoase şi cele mai sigure oraşe din România, în caz de cutremur și în ce poziție se află Piteștiul – Cât de sigur este Piteștiul în caz de cutremur

Sursă foto: captură video antena3.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3