930×122 CAPRA 5

dacia

Dacia face mișcarea mare: Echipă de Top pentru Raliul Dakar

Dacia face mișcarea mare: Echipă de Top pentru Raliul Dakar

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Dacia este pregătită pentru a participa la ediția din 2025 a Raliului Dakar.

Scopul companiei este de a câștiga această prestigioasă competiție.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

În acest sens, noul membru al echipei de rally-rapid a mărcii Dacia este Nasser Al-Attiyah.

Acesta va participa la etapa de test din 2024, urmând să se angajeze, în 2025, la Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Raaly-Raid FIA (W2RC), potrivit economica.net. 

Astfel, echipa de rally-rapid a mărcii Dacia va fi formată din Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez Herrero și Nasser Al-Attiyah.

,,Nasser Al-Attiyah (52 ani), de 5 ori câștigător al Raliului Dakar,este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA în WRC-2 și de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 până în 2015).

El a participat la numeroase competiții de raliu, rally-raid și de circuit. Palmaresul său în rally-raid este fără egal.

Nasser este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale la raliu 4×4 și dublu câștigător al Campionatului Mondial de rally-raid.

El este, de asemenea, unul din multiplii campioni ai Raliului Dakar.

În 2010, el a terminat cursa în poziția a doua, la numai 2 minute și 12 secunde în urma lui Carlos Sainz.

Dacia face mișcarea mare: Echipă de Top pentru Raliul Dakar

Primul său titlu la Dakar l-a câștigat în 2011, devansându-i pe Giniel de Villiers și pe Carlos Sainz.

Următoarele victorii ale lui Nasser la Dakar au avut loc în 2015, 2019, 2022 și 2023, alături de copilotul său, Mathieu Baumel, care îl va însoți și în echipa Dacia.

În vârstă de 47 de ani, Mathieu este unul din cei mai titrați copiloți francezi, cu 4 victorii la Dakar și 12 titluri de Campion Mondial (2 în rally-raid, 1 în WRC2 și 9 în MERC).

Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel alcătuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alături de echipajele Sébastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete.

Din 2024, cele 3 echipaje vor testa un prototip al mărcii, alimentat cu combustibil sintetic, în cadrul Raliului Marocului.

Obiectivul comun : câștigarea Raliului Dakar!”, se arată în comunicatul de presă.

Foto principal: Descriptiv/click.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3