New Profesional Consult 930 x 122

asigurari

Decizie pentru toți proprietarii de locuințe! Românii, buni de plată!

Decizie pentru toți proprietarii de locuințe! Românii, buni de plată!

Citiți și: Atenție! Obligatoriu pentru toți proprietarii de locuințe!

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat în ultima ședință legislația aferentă actului normativ care modifică actuala lege privind asigurarea obligatorie a locuinței.

Aceasta va aduce scumpirea primelor.

Citiți și: Anunțul momentului pentru cei care vor o locuință!

În prezent, prima de asigurare PAD este, pentru o locuință tip A, având o sumă asigurată de 20.000 euro, de 20 euro/an (99,33 lei, la cursul de marți al BNR).

O locuință de tip A este o construcție cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic.

Pentru locuința tip B, având o sumă asigurată de 10.000 euro, prima de asigurare este de 10 euro/an (49,66 de lei, la cursul de marți al BNR).

O locuință de tip B este o construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic (ex. chirpici).

Noile prime, de la 11 noiembrie, sunt ușor mai scumpe.

Decizie pentru toți proprietarii de locuințe! Românii, buni de plată!

Astfel, la articolul 5 din Legea nr. 115/2023 se prevede:

(1) Pentru contractele anuale, suma asigurată care se acordă în temeiul prezentei legi, denumită în continuare sumă asigurată obligatoriu, este:

a) 100.000 lei, pentru fiecare locuință de tip A;

b) 50.000 lei, pentru fiecare locuință de tip B.

(2) Primele anuale cuvenite pentru sumele asigurate prevăzute la alin. (1), denumite în continuare prime obligatorii, sunt următoarele:

a) 130 lei, pentru suma prevăzută la alin. (1) lit. a);

b) 50 lei, pentru suma prevăzută la alin. (1) lit. b).

În prezent, doar 1.976.541 de locuințe au încheiate polițe de asigurare obligatorie, 95,7% fiind de tipul A, iar 74,9%, fiind din mediul urban, potrivit statisticilor Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Puslenghea Dumitru spune:

    Furt, hoție, excrocherie la nivel național. Doar vor încasa bani, nu vor plăti daune la nivel național. Este o altă metodă de jaf a întregului popor rămân. 👇

  • Ion spune:

    Sunt unul dintre cei ce am de ani de zile aceasta asigurare cu toate ca sunt pensionar,
    Dar e stigaror la cer sa mariti aceste asigrari cu 30%, Mi s-a luat pînea de la gura pe doua saptamini
    Rusine voua cei ce ati facut aceasta lege,
    Luati de la saraci si dati la bogati. Intrebare dece nu s-a marir si prima de despagubire cu 30% ?????
    Poate raspunde vreunul care a facut legea ????

  • VADILE spune:

    contractul de asigurare nu specifica in cate zile de la un incidenr vei fi despagubit ,apoi nu este unic in toata țara ci specific zonei tale unde vor fi eliminate cele mai intalnite incidente. Tu ai obligatia ( prin lege)sa te asiguri cu o sumă anume( hotarâtă),dar asiguratorului nu i se impune un termen anume si cat anume din pretul despagubirii esti despagubit. Deci este un contract gresit

  • Tanasie spune:

    corect!

  • Lucian spune:

    sa plătească banca, ea este proprietarul apartamentului pana îl plătesc eu înzecit

  • Cristea spune:

    Daca e OBLIGATORIU pentru noi cei ce platim, dece nu sunt obligați si ,,ASIGURARORII” sa introduca si riscul la INCENDIU????!!!!!
    CE FAC SPECIALII NATIUNII DE LA ASF, pentru ce sunt plătiți???

  • este o hotie.asigurarea se face doar la pagube sau calamităti pu o probabilitate de 1/100000⁰⁰.daca este obigatorie de ce nu este cuprins in impozitul pe imobil.?

  • Rezervistul spune:

    Dacă vine un cutremur devastator ca cel din 1977 să vedem de unde vor scoate sumele imense pt despăgubiri pt cei asigurați obligatoriu….Nu vor avea bani…sigur…. că până atunci au dat salarii imense la ASF…,Am un prieten in Turcia care mi-a spus că la cutremurul lor devastator de la ei nu au dat nimic celor asigurați…facultativ…și nici celor obligatoriu… că și ei au un sistem asemănător…. Cică societățile de asigurare turcești au declarat faliment…marea majoritate a lor… Doar guv Erdogan le-a dat praful de pe tobă… corturi, pături și apă…🤡

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90