New Profesional Consult 930 x 122

holocaust

Decizie privind o nouă materie în școli

Decizie privind o nouă materie în școli

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Prin noua lege a învățământului a fost amânată cu doi ani introducerea disciplinei obligatorii ,,Istoria evreilor și a Holocaustului”, remarcă directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ,,Elie Wiesel”, Alexandru Florian, într-un interviu pentru RFI.

Potrivit noilor legi ale educației, publicate în Monitorul Oficial pe 5 iulie 2023, această nouă disciplină va intra în procesul educațional abia din anul școlar 2025/2026, potrivit art. 248 (29).

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Astfel, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ,,Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a spus într-un interviu pentru RFI că abia peste 2 ani, din anul școlar 2025-2026, se va preda disciplina obligatorie, ,,Istoria evreilor și a Holocaustului”.

,,Am observat cu surprindere după publicarea în Monitorul Oficial al Legii educației preuniversitare, la articolul 88 se reia formularea din legea 276/2021 unde se menționa introducerea pe trunchiul comun a unei discipline, respectiv Istoria evreilor și Holocaustului pentru licee și școli profesionale.

Decizie privind o nouă materie în școli

În acea lege era prevăzut anul școlar 2023/2024, deci din toamna acestui an ar fi trebuit să debuteze noua disciplină, se și stabilise și clasa a XI-a, dar în noua lege a învățământului se menționează că această nouă disciplină va intra în procesul educațional abia din anul școlar 2025/2026, potrivit art. 248 (29).

Pot spune cu certitudine că Institutul <Elie Wiesel> este menționat acolo ca entitate care trebuie să colaboreze la elaborarea programei școlare și apoi pe măsura posibilităților să elaboreze și alte materiale-suport pentru dezvoltarea acestei discipline și a curiculei respective.

Mai pot spune că programa pentru anul școlar 2023/2024 era deja încheiată în toamna anului trecut.

În luna aprilie 2023 existau semne de la Ministerul Educației că această programă va fi aprobată printr-un Ordin de ministru.

Iată, suntem în luna iulie, programa nu este aprobată, nu a devenit un document oficial, este undeva între minister și doamna ministră a educației, nu știu exact unde este această programă.

Oricum nu mai există condițiile obiective, nu mai există perioada de timp necesară pentru ca această disciplină să devină realitate în toamna acestui an”, a spus Directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ,,Elie Wiesel”, Alexandru Florian.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90