930×122 CAPRA 5

eleve

Drepturi noi la școală pentru elevele gravide!

Drepturi noi la școală pentru elevele gravide!

Citiți și: Atenție! Parcări rezervate și prioritate pentru aceste persoane! Nerespectarea aduce amenzi usturătoare

Statul român garantează accesul egal la educaţie pentru elevele gravide şi pentru elevii care au devenit părinţi.

Potrivit unui nou articol adoptat luni de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor la proiectul legii învăţământului preuniversitar, unităţile de învăţământ vor avea obligaţia să ia măsuri adecvate pentru a proteja elevele gravide şi elevii părinţi de stigmatizare sau discriminare, inclusiv prin asigurarea unui mediu de învăţare sigur şi incluziv.

Citiți și: Costurile pentru întreruperea sarcinii vor fi acoperite de stat

Conform Agerpres, elevele gravide şi elevii părinţi vor beneficia de un program de studiu adaptat nevoilor lor, care să le permită să-şi continue studiile, inclusiv prin oferirea, acolo unde este posibil, de posibilităţi de învăţare online.

Pe toată perioada şcolarizării elevelor gravide sau elevilor părinţi se desemnează un cadru didactic monitor, care are obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al acestora, de a ţine în permanenţă legătura cu unitatea de învăţământ la care aceştia sunt înmatriculaţi şi de a propune măsuri educaţionale în interesul acestora.

Elevele gravide beneficiază de rezervarea locului de şcolarizare în cadrul unităţii de învăţământ la care sunt şcolarizate şi au dreptul de a reveni în unitatea de învăţământ oricând în timpul anului şcolar.

În cazul în care elevele gravide sau elevii părinţi întâmpină dificultăţi financiare în a-şi asigura necesarul de rechizite, haine sau alte resurse necesare pentru a participa la cursuri, aceştia vor fi sprijiniţi financiar, în conformitate cu metodologia din legislaţie.

Detalii, AICI

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90