Eurial 930 x 122

angajati

A fost promulgată legea! Bucurie pentru zeci de mii de angajaţi

A fost promulgată legea! Bucurie pentru zeci de mii de angajaţi

Citiți și: Criză la gigantul Leoni! Care este motivul pentru care fabrica concediază mulți angajați

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care aduce modificări semnificative în Codul Muncii.

Vizând protecția femeilor gravide, lăuzelor, celor care alăptează și părinților singuri din familii monoparentale, conform RomaniaTV.net.

Citiți și: Bani gratis de la stat! Cine poate încasa suma lunar!

Conform noilor reglementări, aceste categorii de persoane nu vor mai putea fi obligate să presteze muncă de noapte.

Noua lege modifică articolul 128, alineatul 2 din Legea nr. 53/2003, extinzând protecția împotriva muncii de noapte și asupra părinților singuri din familiile monoparentale.

Aceasta înseamnă că, pe lângă femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează, persoanele care își cresc singure copiii nu vor mai putea fi forțate să lucreze în intervalul de noapte.

A fost promulgată legea! Bucurie pentru zeci de mii de angajaţi

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților cu 232 de voturi „pentru”, unul „contra” și cinci abțineri, subliniază importanța protejării sănătății și bunăstării acestor categorii vulnerabile de angajați.

Legea stipulează că femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează, precum și părinții singuri, nu pot fi obligați să presteze muncă de noapte, asigurând astfel un mediu de muncă mai sigur și mai sănătos pentru aceștia.

Această inițiativă legislativă vine ca răspuns la necesitatea de a proteja drepturile și sănătatea angajaților care se află în situații vulnerabile.

Legea a fost bine primită și considerată un pas important în direcția asigurării unor condiții de muncă echitabile și umane.

Munca de noapte, deși necesară în anumite sectoare, implică un efort suplimentar pentru angajați.

Legislația prevede beneficii compensatorii, cum ar fi timp liber plătit sau un spor salarial de 25% din salariul de bază, pentru a recunoaște și compensa acest efort.

Angajatorii sunt, de asemenea, obligați să ofere examinări medicale gratuite pentru angajații care urmează să lucreze în schimbul de noapte.

555 X 222 POSADA 2
570 X 90 CAPRA 3