Donaris 930 x 122

animale

E FOCAR – DUPĂ PESTA PORCINĂ, ÎN ARGEȘ A APĂRUT ȘI BOALA OII NEBUNE

E focar – După pesta porcină, în Argeș a apărut și boala oii nebune. În comuna argeșeană Valea Danului a fost confirmat un focar de scrapie.

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

Daniel Lupu, directorul executiv al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeș, informează că boala afectează peste 220 de oi din localitate. Animalele vor fi sacrificate, urmând ca ulterior statul să îi plătească proprietarului despăgubiri.

Scrapia este o boală care afectează sistemul nervos central al ovinelor și caprinelor. Fatală pentru animale, ea este cunoscută sub denumirea populară de „boala oii nebune”.

Citiți și: Pericol pentru copii! O nouă boală a apărut

Este o altă problemă pe care o întâmpină crescătorii de animale din Argeș, după ce la sfârșitul anului trecut în județ (într-o gospodărie din comuna Negrași) a fost depistat un focar de pestă porcină africană. Statul a anunțat că a plătit despăgubiri.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3