930 x122 grota rece

ansvsa

MĂSURĂ OFICIALĂ ÎN CAZUL FOCARULUI DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ DIN ARGEȘ

Măsură oficială în cazul focarului de pestă porcină africană din Argeș. Proprietarul gospodăriei din comuna argeșeană Negrași (satul Negrași) în care a existat un focar de pestă porcină africană a fost despăgubit pentru cei patru porci sacrificați de autorități.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că despăgubirea totală pe care statul i-a plătit-o argeșeanului pentru cei patru porci este de 2.000 de lei.

Amintim că a fost singurul focar de pestă porcină africană depistat oficial în județul Argeș (AICI, subiectul pe larg). A mai fost o suspiciune, în comuna Stoenești, dar rezultatele analizelor de laborator au infirmat existența PPA.

Citiți și: Șoferii, obligați să plătească!

Potrivit ANSVSA, până la această oră la nivelul întregii țări au primit despăgubiri în valoare de aproape 237.000.000 de lei un număr de 8.411 proprietari. În total, au fost sacrificați 364.044 de porci afectați de boală.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90