Donaris 930 x 122

ccovid-19

E oficial! Ce se întâmplă cu boala care a blocat planeta

E oficial! Ce se întâmplă cu boala care a blocat planeta

Citiți și: Anunțul momentului în Sănătate!

COVID-19, maladia care a îngrozit toată populația este considerată, acum, o boală obișnuită.

În contextul încetării stării de risc epidemiologic și biologic generat de pandemie, autoritățile vin cu următoarele măsuri:

Citiți și: Criză Covid 19 la școală! Declarații de ultim moment!

,,– Încetarea funcționării spitalelor/secțiilor dedicate internării pacienților cu COVID-19, aceștia putând să se interneze și trateze în orice unitate sanitară, în condiții de izolare specifice oricărei boli infecțioase respiratorii;

– Încetarea funcționării centrelor de evaluare dedicate pacienților cu COVID-19, evaluarea acestora se va efectua în orice unitate sanitară, cu respectarea precauțiilor de izolare;

E oficial! Ce se întâmplă cu boala care a blocat planeta

– Nu se vor mai acorda sporuri speciale, deoarece boala COVID-19 este considerată o boală infecțioasă obișnuită;„, notează observatornews.ro

De asemenea, începând cu data de 1 iulie 2023 nu se vor mai elibera de către STS certificatele electronice de vaccinare COVID-19.

Totuși, Ministerul Sănătății recomandă în continuare testarea și autoizolarea, în cazul îmbolnăvirii.

Alte recomandări ale specialiștilor sunt purtarea măștii de protecție și solicitarea evaluării stării de sănătate, dacă simptomele sunt agresive, dacă pacienții au comorbidități sau au peste 65 de ani.

Sistemul de supraveghere și raportare de către toate unitățile sanitare și laboratoare a cazurilor de COVID-19 se menține, punctează sursa citată.

Hotărârea a fost aprobată de către CNSU după ce a consultat Raportul elaborat de Comitetul de Urgență ONU, cu privire la evoluția bolii COVID-19.

Astfel, oficial, COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90