930 x122 grota rece

autostrada

E oficial! Se întâmplă pe Autostrada Sibiu – Pitești, pe cea mai dificilă secțiune

E oficial! Se întâmplă pe Autostrada Sibiu – Pitești, pe cea mai dificilă secțiune

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Cu ajutorul unui ecoduct, animalele sălbatice vor putea să treacă din nou liber Valea Oltului, dintr-o parte în alta a Carpaților Meridionali, din Munții Făgăraș spre Munții Lotrului și invers, anunță Profit.ro.

Proiectul de infrastructură rutieră al Lotului 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprins între Boița – Sibiu și Cornetu (Racovița) – Vâlcea prevede printre altele construirea unui ecoduct pentru mamiferele mari – structură care permite animalelor să traverseze în siguranță bariere realizate de om.

Citiți și: E gata! O nouă secțiune de autostradă, dată în folosință!

Acesta este un pasaj verde, un proiect special de „infrastructură verde” necesar unui trafic auto în siguranță, dar și unei conservări eficiente a biodiversității din țara noastră – „inima verde a Europei”.

Coridorul ecologic de la Lazaret este menit să asigure deplasarea animalelor prin Țara Loviștei, de-o parte de și alta a Oltului și a inimii Carpaților Meridionali, pentru supraviețuirea speciilor: urs, râs, cerb, mistreț, lup etc.. De aici și termenul de viaduct ecologic sau mai simplu ecoduct.

Acesta va avea o lungime de 250 de metri.

Mai multe detalii, AICI

Foto: Profit.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Mii Shu spune:

    S-o vedem terminata.Terminati cu astfel de stiri . Sau sfarsit taierile de panglici si au inceput articolele de preamarire. Primiti bani de la multinationale? Puneti mana si recalificativa sa se termine mai devreme autostrada . O sa ajungem 15 milioane pana se termina . Se construieste pentru cei ce pleaca sau pentru cei ce vor sa se intoarca ?

  • Marian Benta spune:

    Până acum animalele nu or avut nevoie de …ecoducte! Au ele grijă să treacă…Oltu fără să se…ude! Faceți drumu că mor tinerii, grăbinduse la muncă! Nu toți pot…. mânca bani publici!

  • Ion spune:

    Nu e vorba despre ajutat animalele să treacă Oltul, ci despre traversarea viitoarei autostrăzi…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90