930 x122 grota rece

avertizare hidrologică

E pericol de inundații în Argeș!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) a emis astăzi două avertizări cod Galben și Portocaliu de viituri și inundații.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Avertizarea Cod galben este valabilă de astăzi, de la ora 11:00, până luni, 23 ianuarie, la ora 12:00, pentru mai mai multe râuri din țară, inclusiv din județul Argeș.

Acest cod este valabil pentru următoarele râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţul Arad), Bârzava (judeţul Timiş), Jiu (judeţele: Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea), Argeş (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa (judeţele: Dâmbovita, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova şi Ialomiţa) și Buzău (judeţele: Buzău şi Prahova).

Citiți și: Atenție: Anunț de vreme severă IMEDIATĂ! Ce se întâmplă!

Astfel, în aceste zone hidrologii avertizează că există pericolul să se producă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Codul portocaliu este valabil de astăzi, 21 ianuarie de la ora 11:00, până mâine la prânz, pe râurile din bazinele hidrografice:  Jiu – sectorul aferent stației hidrometrice Răcari (judeţul Dolj);Olt – afluenţii mici aferenţi sectorului situat în aval de confluenţa cu râul Cibin și amonte de acumularea Govora (judeţele: Sibiu şi Vâlcea); Lotru – bazinul situat în aval de acumularea Brădişor (judeţul Vâlcea).

Reamintim că, ieri după-amiază, la Curtea de Argeș, un bărbat de aproximativ 47 de ani a fost luat de o viitură puternică.

Acesta ar fi încercat să traverseze o punte improvizată și a căzut în pârâul Valea Iașului după care ar fi fost luat de ape. Și la această oră au loc căutări. Subiectul pe larg, AICI – Argeș: Bărbatul luat de ape este căutat acum cu barca

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90