930X122 MAIA

avertizare hidrologică

E pericol de inundații în Argeș!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) a emis astăzi două avertizări cod Galben și Portocaliu de viituri și inundații.

Citiți și: Exerciții de cutremur, incendiu și inundație în toate școlile din Argeș. Cursuri suspendate

Avertizarea Cod galben este valabilă de astăzi, de la ora 11:00, până luni, 23 ianuarie, la ora 12:00, pentru mai mai multe râuri din țară, inclusiv din județul Argeș.

Acest cod este valabil pentru următoarele râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţul Arad), Bârzava (judeţul Timiş), Jiu (judeţele: Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea), Argeş (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa (judeţele: Dâmbovita, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova şi Ialomiţa) și Buzău (judeţele: Buzău şi Prahova).

Citiți și: Argeș: Pericol maxim de viituri!

Astfel, în aceste zone hidrologii avertizează că există pericolul să se producă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Codul portocaliu este valabil de astăzi, 21 ianuarie de la ora 11:00, până mâine la prânz, pe râurile din bazinele hidrografice:  Jiu – sectorul aferent stației hidrometrice Răcari (judeţul Dolj);Olt – afluenţii mici aferenţi sectorului situat în aval de confluenţa cu râul Cibin și amonte de acumularea Govora (judeţele: Sibiu şi Vâlcea); Lotru – bazinul situat în aval de acumularea Brădişor (judeţul Vâlcea).

Reamintim că, ieri după-amiază, la Curtea de Argeș, un bărbat de aproximativ 47 de ani a fost luat de o viitură puternică.

Acesta ar fi încercat să traverseze o punte improvizată și a căzut în pârâul Valea Iașului după care ar fi fost luat de ape. Și la această oră au loc căutări. Subiectul pe larg, AICI – Argeș: Bărbatul luat de ape este căutat acum cu barca

Foto principal: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3