New Profesional Consult 930 x 122

finante

UPDATE/VIDEO Medic piteștean, blocat de polițiști să intre într-o parcare publică: E un abuz în serviciu

UPDATE, 12 martie 2021, ora 18.00: Medic piteștean, blocat de polițiști să intre într-o parcare publică: E un abuz în serviciu.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

Șoferul împiedicat de echipajul de Poliție să intre cu mașina în parcare este dr.  Andrei Dumitrescu, medic la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Iată ce spune purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș despre incident.

Citiți și: Codul Rutier în 2024: Amendă pentru mașinile parcate pe trotuar

Zona parcării delimitate din dreptul clădirii Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș este cunoscută ca fiind frecventată de tineri, care, prin zgomote și larmă, deranjează locatarii blocului din zonă.

Referitor la scopul acțiunii polițiștilor, precizăm că în seara zilei de 11 februarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat o acțiune în intervalul apropiat momentului intrării în vigoare a restricției de deplasare, în vederea prevenirii încălcării normelor legale de limitare a răspândirii coronavirusului, precum și de prevenire a tulburării ordinii și liniștii publice, prin ascultarea de muzică la volum ridicat, zgomote și nerespectarea distanțării și a restricțiilor de deplasare.

Totodată, având în vedere că în clipul respectiv se poate auzi când persoana în cauză adresează injurii, au fost dispuse măsuri pentru identificarea persoanei și luarea măsurilor legale care se impun„, explică Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

În înregistrarea audio-video pusă la dispoziția ePitești.ro de către medic nu se aud astfel de expresii, ci doar solicitarea șoferului de a intra cu mașina în parcare.

ePitești a luat legătura telefonic cu dr. Andrei Dumitrescu pentru lămuriri suplimentare.

,,În seara zilei de 11 martie, în timp ce mă aflam pe raza municipiului Pitești, am dorit să parchez autoturismul propriu în parcarea publică de la Finanțe, însă când să întru în interiorul acesteia, nu am avut loc deoarece era blocată de un echipaj de poliție care staționa fără girofar aprins (nu părea în nicio misiune) cum este normal. Am pus respectuos întrebarea <<De ce nu pot parca aici?>>, iar răspunsul acestora, în prima fază a fost <<încurajați să se strângă mai mulți>>.

Eu, respectuos, am spus <<vă rog frumos să-mi faceți loc să întru>>.

Văzând  îndrept camera montată pe mașină spre aceștia, domnii polițiști au pornit girofarul mașinii, și-au pus măștile de protecție și au spus <<mâine este un eveniment aici și trebuie  o ținem goală>>. Am închis geamul și am plecat.

Nu știu la ce injurii se referă când se aude foarte clar <<vă rog frumos ți  întru>>,  având tot dreptul sa parchez acolo, ca orice cetățean al acestui orașAstăzi nu a avut loc nici un eveniment acolo, acestea oricum fiind interzise în această perioada de pandemie. Eu consider această blocare a unei parcări ca un abuz in serviciu neavând nici un temei legal„, a declarat, pentru ePitești, dr. Andrei Dumitrescu.

 Știrea inițială – 11 martie, ora 23,45:

Un echipaj de Poliție nu lasă un șofer să intre în parcarea publică de la Finanțe.

De o întâmplare hilară a avut parte un piteștean în această seară, în jurul orei 21.30, în centrul orașului.

Acesta a dorit să intre cu autoturismul său în parcarea de la Finanțe, vizavi de BCR (sediul central). Facem precizarea că parcarea este cu plată în cursul zilei, de luni până vineri, între orele 08.00 și 18.00, iar după această oră și în weekend parcarea este „la liber” (gratis) pentru toată lumea.

Șoferul a fost întâmpinat de o mașină a Poliției care staționa, vezi video:

 

Șoferul nedumerit i-a întreabat pe polițiști de ce nu îi dau voie să între în parcare. Urmează un dialog în care nu se întelege clar ce spun oamenii legii, cert este că omul pleacă, nefiind lăsat să intre în parcare.

Am luat legatura cu purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș pentru o reacție oficială cu privire la acest aspect, acesta precizând că va reveni cu lămuriri din partea Poliției Argeș.

Sursă video: Facebook/Grup ePitești.ro/Andrei Dumitrescu, sursă poză: printscreen -Facebook/Grup ePitești.ro/Andrei Dumitrescu

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90