930×122 CAPRA 5

bogati

TOP 3: CITEȘTE CARE SUNT CEI MAI BOGAŢI ARGEŞENI!

Publicaţia „Capital” a lansat astăzi pe piaţă o nouă ediţie a topului „300 cei mai bogaţi români”, top în care sunt şi câțiva argeşeni.

Citiți și: Dacia rupe TOP-urile

Conform sursei citate, cei mai bogaţi doi români sunt Ion Ţiriac – cu o avere estimată la peste 1, 3 miliarde de euro – şi Ioan Niculae – cu o avere de circa 1, 1 miliarde de euro. Locul trei este împărţit de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl din Bacău (au afaceri în bricolaj și deţin compania Dedeman), cu o avere estimată la 650 de milioane de euro.

Pe cel mai bogat argeşean îl găsim pe poziţia 57 din top Capital: Gheorghe Dolofan (foto). El este denumit „milionarul Peugeot” şi are o avere estimată la 90 de milioane de euro, derulând afaceri în Bucureşti şi Argeş. Dolofan controlează o firmă care importă mărcile Citroen şi Peugeot, dar mai deţine şi un hotel şi câteva terenuri în Piteşti.

Citiți și: Piteștiul, în topul reședințelor de județ la educație

Pe locul 73 al topului este Valentin Vişoiu, cel care se află acum în mijlocul unui scandal de corupţie, fiind reţinut de procurorii DNA. Averea lui este estimată la 75 de milioane de euro, având afaceri în construcţii, imobiliare, turism şi producţia de energie. Cea mai cunoscută firmă a sa este Conarg, firmă care la un moment dat a lucrat la reabilitarea zonei centrale a Piteştiului, etapa I.

Al treilea cel mai bogat argeşean este Ion Lazăr („Benone”), cunoscut pentru activităţile de transport şi logistică pe care le desfăşoară. Are o avere estimată la 57 de milioane de euro şi ocupă locul 102 în topul Capital. În anul 2013 firma sa, Lazăr Company, a avut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro şi un profit de 1, 1 milioane de euro. Lazăr a ajuns să deţină o flotă de peste 1.000 de camioane. (Foto: adevarul.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90