930×122 CAPRA 5

casa

Amenzi grele pentru firmele care folosesc case de marcat neconforme

Finanțele Publice Argeș informează că începând de astăzi, 8 ianuarie 2021, companiile care nu-și înlocuiesc vechile case de marcat (cu jurnal tipărit) cu aparate cu jurnal electronic sunt sancționate din prima, deoarece Guvernul a oficializat recent eliminarea contravenției de pe lista celor iertate la prima abatere.

Citiți și: Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prubușească!

Concret, s-a modificat lista faptelor acoperite de legislația prevenirii. Astfel, cei care nu-și iau case noi de marcat riscă din prima o amendă între 8.000 și 10.000 de lei și suspendarea temporară a activității.

Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului 1.027/2020, care a apărut acum o lună în Monitorul Oficial. Documentul a modificat efectiv lista contravențiilor pentru care se aplică legislația prevenirii pe 8 ianuarie 2021. Nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic este sancționată de la prima abatere, după ce această faptă a dispărut de pe lista contravențiilor iertate la prima abatere.

Citiți și: Programul Tezaur continuă cu dobânzi mai mari în septembrie

Potrivit legislației în vigoare, amenzile pentru nerespectarea calendarului înlocuirii caselor de marcat sunt cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei. În plus, firmelor le sunt confiscate sumele nejustificate și li se suspendă activitatea până-și schimbă casele de marcat și achită amenzile.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3