EcoMoto 930×122

formularul 207

ARGEȘ: VESTE DESPRE VENITURI ȘI IMPOZITE

Argeș: veste despre venituri și impozite. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș informează că formularul 207 („Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit”) se depune la Fisc de către:

Citiți și: Ajutor de 2.000 de lei pentru mame!

-plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului datorat de nerezidenţi pentru veniturile impozabile obţinute din România

-persoana desemnată din cadrul asocierii/entităţii transparente fiscal constituită între persoane nerezidente sau între una sau mai multe persoane nerezidente şi una sau mai multe persoane rezidente.

Citiți și: Pitești. Ce se întâmplă în 2024 cu taxele și impozitele

Veniturile pentru care trebuie completat acest formular sunt următoarele:

-venituri din dividende;

-venituri din dobânzi;

-venituri din redevenţe;

-venituri din comisioane;

-venituri din activităţi sportive şi de divertisment;

-venituri reprezentând remuneraţii primite de persoane juridice străine care acţionează în calitate de administrator, fondator sau membru al consiliului de administraţie al unei persoane juridice române;

-venituri din servicii prestate de persoane nerezidente;

-venituri obţinute de persoane fizice nerezidente din premii acordate la concursuri organizate în România;

-venituri obţinute la jocuri de noroc practicate în România de persoane nerezidente;

-venituri din lichidarea unei persoane juridice române realizate de persoane nerezidente;

-venituri realizate din transferul masei matrimoniale fiduciare de la fiduciar la beneficiarul nerezident.

De asemenea, potrivit sursei citate, formularul 207 trebuie depus şi pentru veniturile scutite de impozitul pe veniturile obţinute din România, potrivit Codului fiscal sau potrivit convenţiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu alte state, respectiv:

-venituri din dobânzi;

-venituri obţinute din tranzacţiile cu instrumente financiare derivate utilizate pentru realizarea operaţiunilor de administrare a riscurilor asociate obligaţiilor de natura datoriei publice guvernamentale, venituri obţinute din tranzacţionarea titlurilor de stat şi a obligaţiunilor emise de unităţile administrative/teritoriale şi venituri obţinute din tranzacţionarea valorilor mobiliare emise de Banca Naţională a României;

-venituri din dividende;

-venituri din premii;

-venituri din redevenţe;

-venituri din activităţi de consultanţă;

-venituri realizate ca urmare a participării în alt stat la un joc de noroc ale cărui fonduri de câştiguri provin şi din România.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș precizează că termenul de depunere a formularului 207 este până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat (28.02.2017).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90