930 x122 grota rece

amenda

DISTRIGAZ SUD REȚELE, AMENDAT DE CONSILIUL CONCURENȚEI

Consiliul Concurenței a sancționat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu o amendă de 17.650.326 de lei (circa 3.700.000 de euro) pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

Citiți și: Tranzacție de 1,3 miliarde de € pe piața de retail

„Poziţia de monopol a DGSR pe piața distribuţiei gazelor naturale în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (București și localități din 19 județe – Argeș, Braşov, Covasna, Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Buzău, Călăraşi, Olt, Dolj, Brăila, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Teleorman, Prahova, Vâlcea și Constanţa) a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuție şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN).

De asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii.

Citiți și: Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

În cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat că în perioada 2011-2012 Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor și punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecință, pentru avizarea tehnică și recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieței.

Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator”, ne informează Consiliul Concurenței.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90