New Profesional Consult 930 x 122

amenda

DISTRIGAZ SUD REȚELE, AMENDAT DE CONSILIUL CONCURENȚEI

Consiliul Concurenței a sancționat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu o amendă de 17.650.326 de lei (circa 3.700.000 de euro) pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

Citiți și: Cum poți scăpa de amendă pentru vorbitul la telefon

„Poziţia de monopol a DGSR pe piața distribuţiei gazelor naturale în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (București și localități din 19 județe – Argeș, Braşov, Covasna, Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Buzău, Călăraşi, Olt, Dolj, Brăila, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Teleorman, Prahova, Vâlcea și Constanţa) a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuție şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN).

De asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii.

Citiți și: Argeș: Amendă uriașă pentru un șofer care făcea pe taximetristul

În cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat că în perioada 2011-2012 Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor și punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecință, pentru avizarea tehnică și recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieței.

Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator”, ne informează Consiliul Concurenței.

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3