New Profesional Consult 930 x 122

automobile dacia

EXCLUSIV. ULTIMA ORĂ: NEGOCIERILE, EȘEC TOTAL! SE ANUNȚĂ GREVĂ LA DACIA

Exclusiv. Ultima oră: Negocierile, eșec total! Se anunță grevă la Dacia. Negocierile dintre sindicat și administrația uzinei Automobile Dacia din Mioveni pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019 au eșuat.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

Potrivit unui buletin informativ emis astăzi de comisia de negociere din partea Sindicatului Autoturisme Dacia, ”propunerea administrației de majorare salarială făcută în cadrul ședinței de negociere a contractului colectiv de muncă 2019 din data de 11 aprilie 2019 este de neacceptat!

În această situație, legislația din România ne dă dreptul, pentru a ne îndeplini mandatul, să declansăm grevă la Dacia

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Salariile de la Dacia sunt printre cele mai mici salarii din industria constructoare de mașini. După un șir neîntrerupt de succese ale produselor Dacia, anul acesta trebuie să fie anul salariaților de la Dacia!”

Actualul contract colectiv de muncă expiră mâine, 12 aprilie 2019, după cum preciza recent pentru ePitești Ion Iordache, vicelider sindical.

Precizăm că în ultima perioadă, în lipsa unui acord în ceea ce privește încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2019, angajații anumitor secții de la Dacia, cum ar fi cei de la Presaj, și-au manifestat nemulțumirile prin proteste.

Pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei, negociabilă, și salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei. Lucrurile le negociem pe brut”, după cum ne declara viceliderul de sindicat în urmă cu o lună.

Amintim că sindicatul și administrația au semnat contractul colectiv de muncă pentru 2018 abia la începutul lunii aprilie, după negocieri extrem de tensionate. S-a ajuns până în pragul grevei generale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90