SMART KIDS 930X122

case de marcat

Finanţe Argeş: Obligație pentru firme, termen limită

Ultimul termen al calendarului de legare a caselor de marcat cu jurnal electronic la sistemul de monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este la finele lunii noiembrie 2021, acesta vizând firmele mici și medii.

Citiți și: O nouă ediție Tezaur: Cu ce dobânzi neimpozabile vine acum statul

Cei care nu se conformează în timp util vor risca amendarea cu până la 10.000 de lei, în condițiile în care autoritățile au subliniat în repetate rânduri că termenul nu va fi amânat, informează Finanțele Publice Argeș.

Calendarul conectării caselor de marcat la sistemul ANAF se apropie de termenul final din 30 noiembrie 2021, ce vizează firmele mici și mijlocii. Autoritățile au subliniat în mai multe rânduri că n-au de gând să amâne acest termen, la fel cum n-au făcut-o nici cu termenul stabilit pentru firmele mari (30 iunie). Ba mai mult, de ceva timp au început controalele la companiile mari, iar din decembrie acestea vor fi extinse și la ceilalți contribuabili.

Citiți și: Oportunitate de a face bani la Finanțe!

Firmele mari au avut la dispoziție, pentru conectarea aparatelor, perioada 31 martie – 30 iunie 2021. În paralel, contribuabilii mici și mijlocii mai au timp până la 30 noiembrie 2021 ca să-și conecteze casele de marcat la sistemul ANAF (procesul a început și pentru ei tot la 31 martie).

Companiile care nu respectă termenele impuse de Fisc riscă o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, așa cum reiese din coroborarea articolelor 3^1, 10 și 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului 28/1999. Mai precis, acest act normativ prevede obligativitatea conectării aparatelor la sistemul ANAF și o amendă pentru neîndeplinirea obligației în termenele legale.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3