930×122 CAPRA 5

coronavirus

IORDACHE ȘI GEORGESCU, DESPRE ZVONURILE PRIVIND ÎNCHIDEREA TEMPORARĂ A UZINEI DACIA

Zvonurile vehiculate în ultimele zile, mai ales printre angajați, cu privire la închiderea temporară a uzinei Automobile Dacia din Mioveni pe fondul unor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt infirmate de viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), dar și de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

„Eu nu știu să se fi decis așa ceva. Nici nu confirm, nici nu infirm, dar n-au existat discuții în acest sens. (…) Atmosfera în uzină e ca în toată țara, lumea e îngrijorată”, declară pentru ePitești viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache.

În schimb, se așteaptă o diminuare a activității uzinei de la Colibași.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

„Nu s-a pus problema opririi activității. Probabil că vor micșora producția din cauza stocurilor de materie primă. Ei primesc o parte din materia primă din Europa. Știu săptămâna trecută când se plângeau că le sosește din ce în ce mai puțină materie primă din Europa”, ne declară, la rândul său, primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

„Probleme de aprovizionare pot să existe. Nouă ne vin piese din toate zonele lumii”, completează viceliderul Ion Iordache.

Anul trecut, vânzările totale ale grupului auto Renault au scăzut cu 3,4%, până la 3,753 de milioane de vehicule. În schimb, vânzările mondiale de autoturisme şi utilitare marca Dacia au crescut tot anul trecut cu 5,1%, până la 736.570 de unităţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90