930X122 MAIA

uzina dacia

Lovitură cruntă pentru Uzina Dacia

Dacia, afectată de taxa de solidaritate pe care vrea să o impună noul Guvern.

Citiți și: Ion Georgescu: „De afectat, nu va fi doar Mioveniul, ci și județul Argeș”

„Taxa de solidaritate” de 1%, propusă de noii guvernanți PNL-PSD-UDMR, pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi, dacă va fi și introdusă, în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, anunță Profit.ro.

Citiți și: Video. Îngrijorarea oamenilor de la Uzină. Pericolul ca Dacia să fie vândută

Alte mari companii care ar urma să fie afectate ar fi OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford România, Rompetrol, Dedeman, Carrefour, aflate pe primele poziții ale ierarhiei, raportat la afacerile anuale actuale.

În total, circa 330 de companii ar urma să achite taxa – dacă se mențin la actualul nivel.

Conform Profit.ro, Dacia ar urma să plătească încă 37 milioane euro, iar OMV Petrom, încă 30 milioane euro la bugetul de stat, raportat la ultima cifră de afaceri.

Dacia a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de 3,78 miliarde de euro, în scădere cu 27% față de anul 2019, din cauza pandemiei și a crizei semiconductorilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Moraru Ionel spune:

    Pe când și băncile, la cât venit au,,,,,,,,?!.

  • mihnea spune:

    Daca banii aia care se vor lua ar merge in investitii ar fi ceva dar se vor fura,directiona spre salarii la bugetari si pensii speciale…S-a ajuns ca unul care munceste sa castige in Romania 10 % din pensia unui special sau mai putin decat un pensionar…Voi realizate ce se intampla in aceasta tara?Cum vreti sa ramana oamenii in tara sa munceasca?

SPALATORIE MURAY  570×90