EcoMoto 930×122

constructii

MANAGERII ANUNȚĂ UN NOU VAL DE SCUMPIRI

Managerii anunță un nou val de scumpiri. Institutul Național de Statistică (INS) a prezentat astăzi tendințele în evoluția activității economice din România în perioada mai-iulie 2019. Prognoza este realizată pe baza răspunsurilor primite de la manegerii din industria prelucrătoare, construcții, comerțul cu amănuntul și servicii.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul.

Relativă stabilitate a numărului de salariați în industrie și servicii.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Creștere a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru perioada mai-iulie o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează, însă, o creștere accentuată (sold conjunctural +46%).

Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată (sold conjunctural +11%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna mai 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +34%).

Managerii estimează și o creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creștere a acestora în perioada mai-iulie 2019 (sold conjunctural +24%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +25%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru aceste trei luni o creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +19%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează și o scumpire a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30%).

Servicii

Conform estimărilor din luna mai 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în mai-iulie anul acesta (sold conjunctural +13%).

În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Pe de altă parte, potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +8%).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90