Donaris 930 x 122

atestate

PRIMELE ATESTATE DE REȚETE CONSACRATE: FRANZELĂ BUCUREȘTI ȘI SALAM TORPEDO – CITEȘTE LISTA COMPLETĂ!

Vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele atestate de rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Au fost acordate atestate pentru următoarele produse: „Franzelă București”, „Împletiți suprapuși”, „Pâine albă cu cartofi”, „Pâine neagră cu cartofi”, „Pâine semialbă cu cartofi”, Cabanos, Ciolan presat, Crenvurști cu carne de vită, Jambon afumat fără os, Mușchi file afumat, Parizer și Salam “Torpedo”.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

”Această inițiativă a plecat de la faptul că tot mai mulți cetățeni ai acestei țări caută produse cu o calitate înaltă, care să fie certificate de instituții ale statului. În anumite magazine de desfacere veți găsi aceste produse, care vor fi marcate cu un logo special. Acest logo îl obțin produsele atestate de o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.”, a precizat Daniel Constantin.

Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2 aprilie 2014), la care operatorii din sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării. (Sursă și foto: madr.ro)

Citiți și: Doar aceste produse sunt românești!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90