930×122 CAPRA 5

autostrada

oamenii-de-afaceri-chinezi-interesati-sa-investeasca-in-romania-care-sunt-domeniile-vizate-143606

SĂ VINĂ BANII! CHINEZII VOR SĂ FACĂ AUTOSTRADĂ DE LA PITEŞTI LA CRAIOVA!

Ministerul Economiei a anunţat astăzi că statul chinez ar fi interesat de realizarea unor investiţii importante în România, inclusiv construirea unei autostrăzi de la Piteşti la Craiova.

Citiți și: E gata! O nouă secțiune de autostradă, dată în folosință!

Anunţul vine ca urmare a unei vizite pe care o delegaţie oficială a Guvernului o face în aceste zile în China. Potrivit aceleiaşi surse, citată de Mediafax, chinezii sunt interesaţi şi de privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea, la pachet cu platforma petrochimică Arpechim din Piteşti. Alte obiective care ar putea primi finanţare din China sunt modernizarea şi extinderea capacităţilor de producţie la termocentrala Rovinari, dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, realizarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa şi construirea tronsonului feroviar de mare viteză Bucureşti-Constanţa.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a întâlnit ieri cu ministrul Comerţului din China, Gao Hucheng, în cadrul unei vizite oficiale în Ningbo, cu ocazia conferinţei ministeriale a miniştrilor Economiei şi Comerţului din China şi ţările Europei Centrale şi de Est.

Citiți și: Fără precedent pe autostradă! Nu s-a mai văzut așa ceva!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90