930 x122 grota rece

impozit

Schimbare la impozitarea veniturilor din tranzacții imobiliare și moșteniri!

Tranzacțiile cu proprietăți, clădiri și terenuri vor fi impozitate cel puțin la valoarea minimă prevăzută prin studiile de piață pe care le realizează camerele notarilor publici, dacă valoarea din contractul prin care este efectuat transferul proprietății este mai redusă decât nivelul din studiile de piață, informează Profit.ro.

Citiți și: Ce trebuie să faci ca să plăteşti un impozit mai mic pe locuinţă

Prevederea este inclusă într-un amendament introdus în Parlament la un proiect de lege de către Comisia de buget a Senatului.

Totodată, se va renunța la practica actuală ca, în cazul în care valoarea tranzacției se situează sub nivelul minim prevăzut în studiile organizațiilor notarilor, să fie notificată ANAF.

Citiți și: Impozit pe pensie de la 1 ianuarie!

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie votat de Senat și de Camera Deputaților, după care să fie publicat în Monitorul Oficial. Modificările introduse în comisiile de specialitate, unde sunt membri, de principiu, parlamentari cu expertiză în domeniile respective, sunt însă rareori schimbate de către plenul Parlamentului.

În prezent, impozitul este calculat la valoarea declarată de părți în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale.

Mai multe detalii, AICI.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90