New Profesional Consult 930 x 122

călătorii gratis cu trenul

Elevii și studenții din România pot călători gratis cu trenul prin toată Europa

Tinerii de 18/19 ani din România pot beneficia de călătorii gratis cu trenul prin Europa, prin intermediul DiscoverEU, o acțiune a programului Erasmus+.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Potrivit proiectului, tinerii pot călătorii gratuit cu trenul în statele membre ale Uniunii Europene, dar și în țările terțe asociate la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia). Această inițiativă are ca scop ”întărirea sentimentului de apartenență la Uniunea Europeană”.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de această oportunitate?

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

În primul rând, trebuie să te fi născut între 1 iulie 2003 (inclusiv) și 30 iunie 2004 (inclusiv), iar apoi să te înscrii.

Înscrierile au început deja, de pe 7 aprilie 2022 și țin până pe 21 aprilie. Tinerii dornici de o aventură prin Europa pot să se înscrie prin intermediul unui formular online, disponibil pe Portalul european pentru tineret.

Alte condiții:

–  formularul de înscriere online trebuie completat corect, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere

După ce formularul a fost completat cu datele cu caracter personal, toți solicitanții trebuie să răspundă la un quiz format din 5 întrebări cu variante multiple de răspuns referitoare la Uniunea Europeană și la inițiativele

– trebuie să fii rezident legal*, la momentul luării deciziei de selecție, într-una din următoarele țări:

statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau

țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Tinerii selectați poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023.

Mai multe detalii despre această inițiativă găsiți AICI.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: newsbv.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dana spune:

    Potrivit proiectului, tinerii pot călători, NU „călătorii”.
    Tinerii selectați pot călători, NU „poți”.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90