Donaris 930 x 122

bloc

Episodul 2: Spațiu verde îngrădit cu garduri în Trivale! Au voie să intre doar unii oameni

EPISODUL 2: SPAȚIU VERDE ÎNGRĂDIT CU GARDURI ÎN TRIVALE! AU VOIE SĂ INTRE DOAR UNII OAMENI

Într-un material precedent, făceam cunoscut opiniei publice, situația unui cetățean care locuiește în Găvana, într-un bloc de pe Aleea Tudor Vianu. Acesta cu de la sine putere a împrejmuit spațiul verde din fața blocului și din fața apartamentului său. Totodată, acesta a adus și îmbunătățiri pe domeniul public. Nu este un lucru rău dar este ilegal.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Articolul respectiv a avut foarte multe reacții în mediul online, unii felicitându-l pe om pentru inițiativă sa și petru spiritul civic de a schimba lucrurile în bine, alții, din contră, l-au judecat pentru faptul că ar fi pus stăpânire pe spațiul din fața locuinței sale, aflate la parterul blocului, detalii: AICI și AICI

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Poliția Locală s-a autosesizat în urma apariției materialului pe ePitești.ro și a adus clarificari cu privire la aceasta situație.

Ce este de reținut:

– spațiul din fata oricărui bloc este DOMENIUL PUBLIC. Pe scurt este un bun al tuturor.

– zona trebuie să fie deschisă pentru locatarii blocului și pentru trecători, dar și pentru copiii care doresc să se joace pe spațiul aferent acestuia.

Pe adresa redacției am primit foarte multe sesizări de la oameni care spun că în vecinătatea blocurilor unde locuiesc se întâmplă aceleași lucruri, și anume administratorii și doar câțiva locatari au acces în spațiile îngradite cu garduri.

Astăzi vă prezentăm situația unui bărbat care locuiește în cartierul piteștean Trivale, în blocul 82 Bis, situat pe strada Eugen Lovinescu.

Este vorba despre un bloc care face parte din Asociația de Proprietari „Lovinescu 82 Bis”. Și aici domeniul public din jurul blocului este îngrădit cu garduri. Ba, mai mult, la unele porți este lacăt, așa că doar anumite persoane care au cheie au acces pe domeniul respectiv.

Mai mult, sunt porți și la aleile de intrare în scările blocului. La scara A, de exemplu, deschiderea este de numai 1,5 metri!

Bărbatul menționează în film (acesta ne-a rugat să nu îi divulgăm identitatea) că a dorit să intre cu copilul lui în spațiul îngradit din fața blocului, dar nu a fost lăsat de către administrator.

Este cazul ca și aici să intervină autoritățile locale și să dispună desființarea gardurilor. Domeniul public este al tuturor și nu poate fi îngrădit după dorința oricui!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Mihai Mihaescu spune:

    Domnilor….. Eu am avut o altercație cu unul care si.a tras 3 parcări la bloc. Omul locuiește la parter, a pus pavele direct pe spatiu verde de lângă bloc, a creat 3 locuri de parcare pe care a pus stăpânire. Deci a desființat spațiul verde. Am venit la o cunoștință pentru 5 minute iar el a ieșit pe balcon, m.a amenințat ca.mi sparge geamurile, m.a scuipat, înjurat, lovit și calomniat. Am mers la Politia din Gavana si mi s.a comunicat că s.au luat măsuri. Ce măsuri? Că nebunul tot STĂPAN pe parcare este. Deci de vină sunt autoritățile. Am filmarea cu individul.

  • Mihai Mihaescu spune:

    Domnilor….. Eu am avut o altercație cu unul care si.a tras 3 parcări la bloc. Omul locuiește la parter, a pus pavele direct pe spatiu verde de lângă bloc, a creat 3 locuri de parcare pe care a pus stăpânire. Deci a desființat spațiul verde. Am venit la o cunoștință pentru 5 minute iar el a ieșit pe balcon, m.a amenințat ca.mi sparge geamurile, m.a scuipat, înjurat, lovit și calomniat. Am mers la Politia din Gavana si mi s.a comunicat că s.au luat măsuri. Ce măsuri? Că stăpânul tot STĂPAN pe parcare este. Deci de vină sunt autoritățile. Am filmarea cu individul.

  • Ion spune:

    Veniti si la D17 Exercitiu ….exact aceeasi problema

  • Deaconu Raluca spune:

    Si in Topoloveni acelasi lucru in desi am sesizat autorilatile nu s-a facut nimic,persoana in cauza isi tine si 3 caini acolo care latra de dimineata pana seara,a terorizat un bloc intreg

  • Sorin spune:

    Problema e mai grava cand te uiti la tevile improvizate ,alea da probleme pot cadea sau rani pe cineva, nu mai zic ca estetic arata a mana de carpaci ,de cumparau gard macar era mai sigur si frumos, cand faci un gard indiferent unde prezinti un proiect din partea asociatiei la primarie sa poata fi autorizat pentru siguranta si estetica deci concluzia amenda asociatiei politia locala are multe de invatat iar primaria ar trebui sa amenajeze ei aceste spatii verzi sau sa dea gratis asociatiilor garduri pentru ca tot orasul sa arate la fel .

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Autoritățile sa intervină și sa pună capăt acestor probleme!
    Nu exista terenul lui x Asociatie sa y,este teren public sa îl lase liber!
    Este o intenție bună de mentinere curățenie dar nu se poate pentru ca este teren administrație publica deci este al tuturor!
    O zi buna!

  • Anonim spune:

    Va invit si in spatele blocului D din Prundu.

  • Mihaela spune:

    In Trivale pe Aleea Dobrogea, Nr.2C este o gradina inchisa cu lacatul in care si-au depozitat lucruri si au chiar si un balansoar pe asa numitul “domeniu public”, unde copii s-ar putea juca si nu ar mai trebui sa stea in strada.Este corect?

  • Marga Meugin spune:

    Legi avem.Autoritatile TREBUUE să le aplice,clar! Este foarte simplu.O dată ce va plati amenda,a doua oară nu va mai dori.
    Dar, atâta timp cât instituțiile statului nu vor să le aplice,atunci sa-i intrebati motivul pt care nu vor!🤔
    O cauză poate fi incompetenta!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90