EcoMoto 930×122

asigurari

Euroins, mesaj pentru milioane de șoferi din România!

Euroins a transmis un mesaj clienților după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în urmă cu mai bine de o săptămână să ridice autorizația companiei. Subiectul pe larg, AICI – Șoc pe Piața Asigurărilor RCA! Milioane de șoferi sunt vizați!

Citiți și: Taxe și impozite mai mari de anul viitor. Cine este afectat

Euroins îi informează pe asigurați cum își pot recupera banii.

„Vă informăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus prin Decizia nr. 262/17.03.2023 retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare EUROINS Romania S.A. și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul prevederilor legale aplicabile.

Citiți și: Schimbare majoră privind asigurările RCA!

Asigurații au dreptul de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de Euroins Romania S.A., ca urmare a încetării contractelor de asigurare. Denunţarea contractului de asigurare de către una dintre părţi se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 20 de zile calculate de la data primirii notificării de către cealaltă parte.

În acest sens este necesară parcurgerea a două etape:

1. Denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. se face prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins. Cererea de denuntare trebuie sa contina obligatoriu serie si numar polita de asigurare, copie CI/BI sau imputernicire in cazul asiguratilor persoane juridice și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro.

2. Cererea de restituire a primelor de asigurare se înaintează la Fondul de Garantare a Asiguraților, documentele necesare putând fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraților se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.

De la acestă dată, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată la Fondul de Garantare a Asiguratilor pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor sau o cerere de restituire de primă.

Este important ca toți potențialii creditori de asigurare ai Euroins Romania S.A. să se adreseze Fondului cu o cerere de plată/ restituire primă, chiar dacă au formulat cerere de despăgubire la asigurator.”, se arată într-o informare de pe site-ul euroins.ro

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Nicu berbec spune:

    Am încheiat un RCA la Euroins cu valabilitate din 02.04.2023 pe 1an.
    Dacă polița încă nu este in perioada contractuala, la solicitarea mea, nu ar fi normal sa se anuleze contractul și sa mi se restituie banii? Cred ca mai sunt persoane in situația mea.

  • Haragus Corin spune:

    Buna am anchiat asigurarra an 13 -03 2023 ,cum pot sami recuperez bani ?

  • Dumitru Luca spune:

    Bună ziua,daca am denunțat polița de asigurare încheiată cu Euroins mai este valabilă sau nu?

  • Mihaela mihailescu spune:

    Am încheiat un contract cu euroins pe un an pana în decembrie printr-un broker.cum pot recupera banii?

  • Costel spune:

    Încă nu au restituit banii de la falimentul cyty insurance…….despre ce vorbim?

  • AUGUSTIN spune:

    Bună ziua am încheiat un contract cu firma Euroins pe un an de zile pana în februarie. Ce se întâmplă mai departe cine îmi dă bani înapoi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90