NOR CURIER 930X122

bogdan olar

Exclusiv. Cât va câștiga fostul șef ISU, acum consilier al prefectului: „Vă rog să mă credeți…”

Astăzi, prefectul județului Argeș, Radu Perianu a anunțat că fostul șef al ISU Argeș, Bogdan Olar, va ocupa un post de consilier la Prefectura Argeș.

Citiți și: Argeș. Mutare NEAȘTEPTATĂ! Fostul șef ISU, pensionat la 43 de ani, consilier al prefectului!

Colonelul a trecut în rezervă în luna noiembrie a anului 2022, ieșind la pensie la vârsta de 43 de ani.

Avem o relație construită la greu. Domnul Olar este angajat cu jumătate de normă, pentru că doar această funcție mai era liberă.” a declarat prefectul Radu Perianu, într-un scurt interviu acordat în exclusivitate publicației noastre.

Citiți și: LISTA LUI OLAR. AVANSĂRI ÎN GRAD LA ISU ARGEȘ

Subiectul pe larg, AICI – Argeș. Mutare NEAȘTEPTATĂ! Fostul șef ISU, pensionat la 43 de ani, consilier al prefectului!

ePitești.ro a luat legătura și cu Bogdan Olar, pentru a discuta despre noua funcție, dar și despre cum a fost plecarea din ISU Argeș.

ePitești.ro: Cu ce gânduri plecați la drum în noua funcție?

Bogdan Olar:Cu gândul de a-l ajuta pe domnul prefect în a manageria situațiile de urgență care vor apărea, sperăm să nu fie cazul, la nivelul județului Argeș.

ePitești.ro: Considerați că județul Argeș, respectiv domnul prefectul, au nevoie de experiența pe care dumneavoastră ați acumulat-o în calitate de șef al ISU Argeș?

Bogdan Olar: „Eu am răspuns unei solicitări, vă dați seama.

ePitești.ro: Am înțeles că este o colaborare pe jumătate de normă. Considerați că patru ore sunt suficiente pentru a vă face noua îndatorire?

Bogdan Olar:Pot să vă spun faptul că în acest moment experiența mea este bine venită și este de un real folos, iar cele patru ore pot fi în mod benevol mărite de către mine.

ePitești.ro: De ce ați ales patru ore și nu opt ore?

Bogdan Olar:Pentru că am și alte proiecte, am și familia care este pe primul loc și sănătatea, de asemenea. Este un cumul de factori.

ePitești.ro: Problemele de sănătate sunt și motivul pentru care ați ieșit la pensie la 43 de ani?

Bogdan Olar: Da, acesta a fost motivul, pentru că altfel n-aș fi putut să ies la pensie la vârsta aceasta.

ePitești.ro: Deci pe caz de boală?

Bogdan Olar: Da, apt limitat pentru serviciu militar, așa se numește.

ePitești.ro: Cât aveți salariu pentru noua funcție?

Bogdan Olar: Vă rog să mă credeți că nu știu. Nu am luat în considerare acest factor și nu am întrebat, nu am stabilit încă. Voi aștepta să văd. Nu o fac pentru bani.

ePitești.ro: Faptul că ați ieșit la pensie la o vârstă fragedă a iscat multe comentarii și reacții din partea oamenilor, mai ales în spațiul online, pe rețele de socializare.

Bogdan Olar: Dacă nu aveam probleme de sănătate, legea nu-mi permitea să ies la pensie la această vârstă. Dar în acest caz legea a permis. Serviciul militar presupune anumite capabilități fizice pe care trebuie să le ai pentru a îndeplini misiunile, iar baremele medicale spun că afecțiunea de care sufăr eu este încadrată la apt limitat. În rest ce aș putea să comentez o lege care este în vigoare, ar fi absurd.

ePitești.ro: Și cu toate acestea, după ce ați ieșit la pensie ați ales să lucrați în altă instituție.

Bogdan Olar: Sunt apt limitat pentru serviciul militar. Pentru a ajunge cadru militar sunt anumite teste pe care trebuie să le treci, printre care și aptitudinea fizică. Mie mi-a fost afectată, în mod nefericit, iar statul român consideră că sunt apt limitat, nu consider eu, nu consideră nimeni altcineva. Legea prevede această posibilitate.

Mai departe pot să vă spun că aceasta a fost decizia pe care am luat-o în deplină cunoștință de cauză, asumându-mi, într-adevăr, și faptul că urmează să renunț la o viață pentru care m-am pregătit, și la o activitate pe care am desfășurat-o de la vârsta de 14 ani. Toate le-am pus în balanță și m-au dus la această concluzie. Activitatea pe care o desfășor îmi aparține și e libera mea alegere.

ePitești.ro: Cum v-ați simțit după decizia de a renunța la o carieră pentru care v-ați pregătit o viață?

Bogdan Olar: Gradul de încărcare pe activitatea pe care am desfășurat-o la ISU Argeș a fost foarte mare. Uzura fizică și psihică și-au spus cuvântul. Am stat în unități militare de la 14 ani.

Pot să vă spun că am descoperit că de abia de acum începe viața și pentru mine. Așa am simțit. Am simțit că am timp și pentru mine, și pentru familia mea. Efectiv, a început o nouă viață pentru mine.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3