HerasMed (930 x 122 px)

flavius tănase

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Flavius Tănase – Jandarmeria Argeș

Campania ePitești de prezentare a persoanelor de comunicare din instituțiile județului nostru continuă!

Citiți și: „Drum lin către Împărăția Cerurilor, tată!”

Astăzi, îl aducem în atenția dumneavoastră pe maior Flavius Tănase (foto), cel care dă voce Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș (IJJ Argeș), încă din luna septembrie a anului 2018.

Citiți și: Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Mădălina Epure – Poliția Argeș

Definită formal, funcția sa este cea de „specialist informare, relații publice și cu publicul”. În limbaj colocvial, maiorul Flavius Tănase este persoana care ne arată fața jandarmilor argeșeni dincolo de uniformă, persoana care îi prezintă pe oamenii legi în fața comunității.

Pentru noi, jurnaliștii, este o sursă oficială, credibilă și permanentă. Pe maiorul Tănase îl contactăm ori de câte ori avem nevoie de informații suplimentare, completări cu privire la misiunile și activitatea jandarmilor argeșeni sau ori de câte ori avem nevoie de confirmarea unor informații primite din surse externe.

Tot acest proces are loc pentru ca, într-un final, publicului să-i fie livrat doar adevărul.

Prin prisma colaborării pe care o avem (entitate media – purtător de cuvânt), informațiile furnizate de către Jandarmeria Argeș, prin intermediul purtătorului de cuvânt maior Tănase, sunt de mare impact în societate, cu greutate, vorbind de cele mai multe ori de informații legate de siguranța cetățenilor. De asemenea, informațiile au totodată și un grad ridicat de încredere.

Flavius Tănase are 33 ani, a terminat Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București – arma jandarmi, în anul 2010, iar de atunci este cadru activ al Ministerului Afacerilor Interne. Înainte de a ocupa postul de purtător de cuvânt al Jandarmeriei Argeș, acesta a ocupat mai multe funcții de comandă la o unitate specială de jandarmi din București, care asigura protecția ambasadelor, consulatelor și sedii ale unor organisme internaționale.

Funcția de purtător de cuvânt, o altă provocare trecută cu BRIO

Maiorul Tănase ne-a mărturisit că funcția de purtător de cuvânt se numără printre provocările carierei sale.

Cea mai mare determinare a mea a fost să înfrunt această provocare, să-mi dovedesc că pot face față unor situații ieșite din comun, să-mi înving unele temeri, cum ar fi vorbitul în public. În același timp am considerat că, această funcție îmi oferă ocazia să descopăr lucruri noi, să cunosc mulți oameni și să le aflu poveștile.

Timpul, un inamic

Această funcție presupune, pe lângă cunoștințe, și calități precum: responsabilitate, stăpânire de sine sau echilibru. Toate înglobate formează portretul unui bun comunicator.

Însă, pentru că în spatele procesului de comunicare stau întotdeauna oameni, purtătorii de cuvânt se lovesc și de dificultăți în exercitarea funcției.

Cea mai mare dificultate a noastră, a purtătorilor de cuvânt, este lipsa timpului. Comunicarea trebuie să fie făcută în scurt timp, ceea ce pune pe noi o presiune imensă uneori, deoarece trebuie să obții rapid informația, iar aceasta trebuie să fie corectă, pentru a o putea transmite în spațiul public.”, ne mărturisește Flavius.

Tot la noțiunea ”timp” e important de precizat faptul că, oamenii de comunicare din instituții sunt tot timpul de serviciu, 24 din 24, 7 zile din 7.

ePitesti.ro: Cum arată o zi de lucru din viața dumneavoastră?

La noi ziua nu prea se termină și nu începe niciodată. La noi munca e continuă. Eu zic că munca asta se desfășoară pe 24 de ore, 7 zile din 7, pe fiecare săptămână, nu ne oprim niciodată.

Ziua mea de muncă începe de dimineață, de la prima oră, cu telefonul. Întotdeauna telefonul trebuie să fie la îndemână, trebuie să fie deschis, ca să fiu disponibil în cazul oricărei solicitări din partea jurnaliștilor sau din partea comenzii unității.

Pe lângă asta, există documente pe care trebuie să le întocmim în fiecare zi, plus materialele întocmite pentru presă. După care intervine partea de monitorizare a mass-media, în care se urmăresc aparițiile jandarmilor și tot ceea ce înseamnă activitatea noastră. Este o muncă continuă, pentru că permanent sunt desfășurate activități.

Despre momentele dificile, dar și satisfacțiile meseriei

Din păcate, informațiile dramatice sunt cele care atrag paradoxal mult mai repede atenția publicului, în detrimentul celor pozitive, ajungând să fie intens mediatizate.

Cu toate acestea, astfel de informații lasă urme, sunt informațiile pe care orice purtător de cuvânt le rostește adesea cu nodul în gât.

Vocea Jandarmeriei Argeș, Flavius Tănase, ne-a mărturisit că evenimentul care l-a marcat cel mai mult este pierderea unui coleg jandarm care s-a împușcat în timpul serviciului:

Cel mai greu moment a fost în vara anului 2020, atunci când a trebuit să apar în fața camerelor de filmat după ce un coleg s-a împușcat în timpul serviciului. Spun asta, pentru că, doar cu câteva zile înainte vorbisem cu el la unitate, unde venise să obțină niște documente. Poate pe moment nu am realizat cât de mult m-a afectat, dar în acea seara nu am putut să adorm, am stat cu gândul doar la acel coleg.

Dincolo de toate celelalte, misiunea primordială a jandarmilor este de a fi în slujba cetățenilor, de a oferi ajutor și sprijin, de a face bine. Ei sunt cei care răspund întotdeauna PREZENT oricărei solicitări.

De aceea, cea mai mare satisfacție a maiorului Tănase este de a contribui la acest bine și de a-l arăta lumii drept exemplu:

Cea mai mare satisfacție pe care o primesc de la această meserie, este atunci când am posibilitatea să organizez o acțiune caritabilă. Gândul că ne preocupăm să facem o familie fericită, sau că le vom dărui unor copilași fără multe posibilități jucării sau dulciuri, mă face să lupt mai mult pentru îndeplinirea scopului.”

… după 3 ani la Jandarmeria Argeș

„Pot să spun că au fost cei mai intenși trei ani ai mei din toată cariera, din 2010 și până în prezent. Dacă înainte aveam altă viziune asupra Jandarmeriei, în acești trei ani viziunea s-a schimbat total. Am văzut cu ce se confruntă Jandarmeria de la cap la coadă, absolut toate misiunile. Cum am mai zis, e o provocare. Am încercat să dovedesc că pot să fac față și, spre surprinderea mea, pot să spun că mă descurc. (…)

În final, menirea noastră, a jandarmilor, este aceea de a ajuta semenii, de a fi lângă ei atunci când sunt într-o situație dificilă, și de aceea mesajul meu, pe care îl transmit cu fiecare ocazie, este ca cetățenii să aibă încredere în noi și să ne ceară ajutorul de fiecare dată, iar noi negreșit vom răspunde prezent.” este mesajul maiorului Flavius Tănase.

Vă reamintim că, seria interviurilor a debutat cu Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar apoi a continuat cu Florina Oprea, omul de comunicare din cadrul Primăriei Mioveni.

Interviurile, aici:

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

 

HerasMed (555 x 222 px)
570×90 MAIA