Donaris 930 x 122

ipj arges

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Mădălina Epure – Poliția Argeș

Campania ePitești de prezentare a oamenilor de comunicare din cele mai importante instituții din județ merge mai departe!

Citiți și: Orice viață contează! Cum au salvat polițiștii o barză rănită

Astfel, astăzi o aducem în atenția dumneavoastră pe Mădălina Epure (foto), unul dintre purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Citiți și: Decisiv în Găvana: Surpriză neașteptată pentru polițiști! Intervenția serii

Mădălina se află printre cei mai apreciați oameni de comunicare din județ. La doar 38 de ani se poate mândri cu o carieră de peste 14 ani în cadrul MAI, toți în domeniul comunicării și relațiilor publice.

VISA SĂ DEVINĂ ÎNVĂȚĂTOARE

Ceea ce nu multe persoane cunosc este faptul că, Mădălina își spunea adesea că atunci când va fi mare va deveni învățătoare. Acestui vis avea să-i dea viață în adolescență, atunci când a ales să studieze la Colegiul Pedagogic Carol I de la Câmpulung Muscel. A urmat apoi Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

În timpul facultății, visul din copilărie avea să devină și realitate, însă pentru o perioadă scurtă de timp.

ESTE OM DE COMUNICARE DE PESTE 14 ANI

Traseul său profesional s-a schimbat radical imediat după absolvirea facultății, atunci când a obținut postul de purtător de cuvânt al ISU Argeș.

Astfel, din 2007 până în prezent activează în domeniul pentru care s-a pregătit în facultate, este om de comunicare.

Am absolvit Colegiul Pedagogic Carol I de la Câmpulung Muscel, m-am pregătit să devin cadru didactic inițial. De altfel, am și activat în domeniul învățământului, dar pentru o perioadă scurtă de timp, pe perioada facultății.

În anul 2007 am absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și imediat după absolvire am dat concurs pentru postul de ofițer relații publice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Pentru primul post am vrut să încerc ceva din domeniul pentru care m-am pregătit în facultate, era o provocare pentru mine.”, ne-a declarat Mădălina.

TRANSFERUL DE LA ISU ARGEȘ LA IPJ ARGEȘ

În anul 2019, Mădălina a spus ”DA” unei alte oportunități profesionale. Astfel că, începând cu 1 august 2019 a devenit purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

Transferul între cele două instituții, de la ISU la IPJ, nu a fost ușor, însă a fost un pas necesar și important în carieră, ținând cont de dorința sa continuă de a se perfecționa.

Transferul între cele două instituții a reprezentant un pas înainte în carieră, o provocare și o șansă de a mă perfecționa și a evolua. Nu a fost ușor, chiar dacă experiența în domeniul comunicării și-a spus cuvântul și a reprezentant un avantaj în procesul meu de acomodare, însă a fost nevoie de timp și multă muncă pentru adaptarea la specificul activității de Poliție.

Am acumulat cunoștințe noi, am trecut prin experiențe diferite și am cunoscut oameni deschiși, care m-au sprijinit și îndrumat.

MULTĂ MUNCĂ ȘI SACRIFICII

A muncit pentru fiecare vis și fiecare reușită, făcând uneori și numeroase sacrificii în plan personal. Mădălina recunoaște că lipsa și presiunea timpului sunt dificultățile cu care se confruntă în funcția de purtător de cuvânt. De cele mai multe ori timpul petrecut cu familia a fost cel sacrificat.

ePitești: Care sunt acele însușiri, caracteristici de personalitate, care au reprezentat liantul dintre planul profesional și cel personal?

Mădălina Epure:În primul rând perseverența. Aș putea spune și faptul că sunt o persoană activă, o persoană dornică să cunoască lucruri noi, o persoană care muncește pentru ceea ce-și dorește și, de cele mai multe ori, ca să obțin rezultate bune am făcut și sacrificii în plan personal, am sacrificat timpul petrecut cu familia. (…)

În ceea ce privește activitatea de purtător de cuvânt, aș spune că este una permanentă, sub presiunea timpului și a neprevăzutului. Noi, purtătorii de cuvânt, nu avem program. Trebuie să răspundem și să fim disponibili oricând și oricum. Este dificil, acum, în era informației, să poți ține pasul, astfel încât, ceea ce transmiți rapid să fie și documentat, și adevărat și corect din toate punctele de vedere. 

„SPRIJINUL CONDUCERII ȘI AL COLEGILOR ESTE EXTREM DE IMPORTANT ÎN ACTIVITATEA NOASTRĂ”

Sunt extrem de multe evenimente, care se desfășoară rapid sau chiar simultan și care necesită documentare, înainte de a fi prezentate public. Sprijinul conducerii și al colegilor este extrem de important în activitatea noastră și, din fericire, avem parte de o bună comunicare internă.

CEA MAI IMPORTANTĂ LECȚIE – GĂSIREA ECHILIBRULUI 

Anii petrecuți în funcția de om de cuminicare i-au oferit foarte multe lecții, una dintre cele mai importante fiind ”găsirea unui echilibru în tot.

A ajuns să cunoască foarte bine ”culisele” instituției pe care o reprezintă, de aceea, Mădălina recunoaște că, printre situațiile care o consumă se numără și imposibilitatea de a schimba părerea opiniei publice în legătură cu anumite situații.

Situațiile care mă consumă sunt acelea în care, indiferent de argumentele aduse, nu reușim să schimbăm părerea opiniei publice cu privire la o speță, chiar dacă știm ca nu este corect pentru majoritatea colegilor noștri, care își fac treaba cu dăruire.

Viața nu poate fi văzută doar în alb sau negru deoarece, de foarte multe ori, are nuanțe de gri. 

ePitești: Ce părere aveți despre imaginea polițistului în societatea românească actuală?

Mădălina Epure:Din păcate nu este una tocmai bună. Poate și din prisma faptului că societate în general este canalizată pe situațiile negative, pe aspectele de cancan, și mai puțin pe lucrurile bune. O faptă bună se uită foarte repede, pe când, una negativă este adusă și readusă în atenție permanent.

De aceea spuneam că mă consumă aceste aspecte. Nu spun că nu sunt și lucruri adevărate, dar nici o pădure nu este fără uscături. Și tendința de a generaliza este o problemă, pentru că se aruncă cu noroi într-o întreagă profesie doar pentru greșeala câtorva, ceea ce nu este corect.

DIN INTERIOR POȚI SĂ VEZI AMBELE PĂRȚI

Sunt și oameni, și prin prisma meseriei am cunoscut o grămadă de colegi, care își fac treaba cu dăruire și sunt profesioniști și, din păcate, sunt demoralizați de toate aceste aspecte. Mă consumă pentru că, fiind din interior, văd și altfel lucrurile. Din interior poți să vezi ambele părți.

În calitate de cetățean văd și eu ce se vede, dar în calitate de om din interior văd că lucrurile nu stau chiar așa. Mi-e greu să schimb o anumită impresie, chiar dacă știu că e greșită, pentru că există tendința de generalizare și oamenii tind să aplece urechea mai mult la ce e rău, decât la ce e bine.

ePitești: Vă simțiți respectată din punct de vedere al meseriei?

Mădălina Epure: „Da, aș putea să spun că mă simt respectată din punct de vedere al meseriei pe care o practic. Sunt și situații în care poate nu suntem priviți tocmai cum trebuie, dar sunt situații izolate.

Am învățat de-a lungul timpului să nu mai pun la suflet astfel de lucruri, pentru că sunt o piedică în carieră și în dezvoltare. Inițial, mă consumau foarte tare, dar acum știu că nu poți mulțumi pe toată lumea indiferent cât ai face, ce ai face și cât de bine ai face.”

SATISFACȚIILE MESERIEI

Cunoaște foarte mulți colegi care sunt eroi din umbră, care au acționat, în timpul sau în afara programului, fără să stea pe gânduri atunci când a fost ”în joc” viața unui om. Nu au vrut să apară niciodată în prim plan. Asta poate și din cauza faptului că se ghidează după un alt crez, acela că ar trebui ”să stea în firea oamenilor să fie eroi atunci când li se dă șansa”.

Când prezintă opiniei publice astfel de povești, iar aceste povești reușesc să treacă dincolo de ecran, face parte din satisfacția meseriei, ne mărturisește Mădălina.

Construim zilnic, aducând în atenție activitatea polițiștilor, dar și pe ei, ca oameni, pentru că nu sunt puține situațiile în care își dovedesc omenia și se pun în slujba semenilor, în situațiile dificile. (…)

Cred că întâmplările fericite și care îmi aduc satisfacție sunt cele în care reușesc să prezint opiniei publice un coleg așa cum este el, povestea lui, o întâmplare lăudabilă, pentru că sunt multe. Foarte multe nici măcar nu ajung să fie prezentate opiniei publice din diverse motive. Sunt situații când colegii sunt cei care nu vor să apară în prim plan, chiar dacă fapta e mai mult decât lăudabilă, și atunci le respectăm dorința.”

EVENIMENTE MARCANTE DIN CARIERĂ

La polul opus, există și foarte multe tragedii care au marcat-o în carieră, tragedii de care nu vrea să-și amintească.

Cele mai dificile momente din carieră sunt acelea în care sunt implicați copii, pentru că, dincolo de uniformă, suntem oameni și părinți și suntem marcați de astfel de evenimente. Prefer să nu-mi aduc aminte. Mă revoltă și mă consumă în același timp.

Mădălina descrie toată această perioadă petrecută în funcția de purtător de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Argeș ca fiind o perioadă intensă, în care a evoluat și a învățat multe foarte multe lecții de viață.

Vă reamintim că, seria interviurilor a debutat cu Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar apoi a continuat cu Florina Oprea, omul de comunicare din cadrul Primăriei Mioveni, Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș și Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Interviurile, aici:

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Flavius Tănase – Jandarmeria Argeș

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Bogdan Aristănțoiu – Poliția Locală Pitești

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3