930×122 CAPRA 5

bogdan aristănțoiu

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Bogdan Aristănțoiu – Poliția Locală Pitești

Acum mai bine de o săptămână, ePitești.ro a lansat campania de prezentare a persoanelor de comunicare din instituțiile publice ale județului Argeș, care constă într-o serie de interviuri exclusive cu purtătorii de cuvânt.

Citiți și: Emoții puternice azi în trafic! Au fost trase pe dreapta

Astfel, astăzi îl aducem în atenția publică pe Bogdan Constantin Aristănțoiu (foto), purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești, care a acceptat invitația noastră de a vorbi despre profesia pe care o exercită.

Citiți și: Pitești. Femeie aruncată în stradă. A stat afară zi și noapte să-și păzească lucrurile

A îmbrăcat pentru prima dată uniforma în anul 1998, uniforma militară, atunci când a urmat stagiul militar satisfăcut la Brigada 30 Garda și Onoruri Militare – Mihai Viteazul între anii 1998 – 1999.

Bogdan Aristănțoiu are vârsta de 43 de ani, iar ca polițist a debutat în anul 2007, atunci când s-a înființat Poliția Comunitară. Acesta își îndeplinește cu brio funcția de purtător de cuvânt în cadrul Poliției Locale Pitești de mai bine de un deceniu.

PARCURSUL DE LA JURNALIST LA POLIȚIST LOCAL

Puțini sunt cei care știu însă că prima ”dragoste” a lui Bogdan a fost presa. După terminarea stagiului militar în anul 1999, acesta a lucrat, timp de doi ani, ca asistent manager la unul dintre cele mai cunoscute posturi de radio din Pitești de la acea vreme, Radio Contact Pitești.

„MI-AM DORIT DINTOTDEAUNA SĂ LUCREZ LA RADIO”

Bogdan își amintește cu nostalgie de acei ani, mărturisindu-ne cu emoție că tot ceea ce a trăit atunci a fost ca un vis pentru el, vis la care nu s-ar fi așteptat vreodată.

„Am participat la un concurs local de ocupare a unui post de asistent manager la Radio Contact Pitești. Pe vremea aceea era cel mai frumos radio. Pentru mine era doar un vis, mi-am dorit dintotdeauna să lucrez la un radio.”

Concurența pentru ocuparea unui loc în radioul piteștean, un radio celebru în anii aceia, era acerbă, ne mărturisește Bogdan:

„Țin minte că au fost foarte mulți concurenți, nu îmi dădeam nicio șansă. Am participat la concurs și am fost acceptat. Au urmat cursuri la Radio Contact București unde am fost instruit de oameni ”grei” ai radioului, cum ar fi Raluca Moianu sau Adrian Sînă.

Au urmat doi ani plini de pasiune, muncă și noi provocări. Țin minte că mergeam cu colegii, eram 5, îmbrăcați în muschetari și ofeream premii piteștenilor care ascultau acest post de Radio.”

„AM ACCEPTAT PROVOCAREA DE A PUNE UMĂRUL ÎN PRESA SCRISĂ”

După doi ani, Bogdan a decis să atingă un alt nivel al carierei de jurnalist și a debutat în presa scrisă. Acesta a devenit redactor de eveniment la un cotidian local – Observator argeșean.

Perioada în care a fost redactor o descrie ca fiind una destul de grea, dar „poate cea mai frumoasa perioadă petrecută în presă”.

„Aveam un colectiv incredibil, eram o familie în toată puterea cuvântului. Eram redactor la eveniment. Luam ”pulsul” zilnic la tot ce se întâmpla în județ. Era greu, dar frumos. În fiecare zi trebuia să devii mai bun, să te autodepășești”, ne-a declarat Bogdan Aristănțoiu.

Drumul lui Bogdan în presă nu s-a oprit aici. În anul 2017 a intrat într-un alt proiect, revista „Zile și Nopți”, prima revistă dedicată timpului liber apărută în piața media piteșteană, unde timp de de doi ani de zile a fost director executiv.

„Pot să spun cu mândrie că am fost în echipa care a adus această revistă de timp liber în orașul nostru. Doi ani ca director executiv. Am reușit să facem cunoscută publicația printre piteșteni, având și o concurență acerbă.”

„MESERIA DE POLIȚIST O FAC CU DRAG, ȘTIU CĂ MEREU ESTE LOC DE MAI BINE”

Trecem la meseria de polițist și vă mărturisim că, stând de vorbă cu Bogdan, am aflat că pentru el a fi polițist înseamnă mai mult decât o meserie. A pune pe primul loc viața și siguranța oamenilor din jur este un lucru primordial.

Acesta ne-a recunoscut că i-a plăcut dintotdeauna uniforma și disciplina, iar tot ceea ce face, face cu mândrie și cu convingerea că mereu este loc de mai bine.

Un imbold pentru această profesie a avut încă din timpul stagiului militar, atunci când a avut parte de numeroase evenimente marcante pe care ni le povestește cu atât de multă mândrie.

„Am dat onorul la mulți șefi de stat și înalți demnitari. În anul 1999 i-am dat onorul papei Paul Ioan al II- lea. L-am privit de la un metru. A fost o mândrie, o onoare. De aceea, poate, am ales și această meserie. O fac cu drag, știu că mereu este loc de mai bine”, ne-a mărturisit Bogdan Aristănțoiu.

MOMENTE MARCANTE DIN CARIERĂ

Bogdan Aristănțoiu este purtător de cuvânt și polițist 24 din 24. Și în puținul timp liber, acesta se află la datorie.

În general, oamenii în uniformă sunt cei care au cel mai bine dezvoltat simțul sacrificiului. Acest lucru reiese și din discuția purtată cu Bogdan, în momentul în care l-am întrebat care ar fi evenimentul care l-a marcat de-a lungul carierei sale.

Culmea, cazul care și-a lăsat amprenta asupra lui Bogdan a avut loc în timpul în care acesta nu purta uniforma.

„CINEVA STRIGA DUPĂ AJUTOR. AM URCAT FĂRĂ SĂ MĂ GÂNDESC LA RISCURI. LA ULTIMUL ETAJ, M-AM SUFOCAT, MI-AM PIERDUT CUNOȘTINȚA”

„Un eveniment care m-a marcat a fost acum câțiva ani, când a luat foc un apartament la Mobilux. Eram în timpul liber, din întâmplare chiar lângă locația respectivă. Văzând fum, am urcat fără menajamente să văd ce se întâmplă. La ultimul etaj, cineva striga după ajutor.

Colegii mei erau deja acolo, pompierii pe drum.

Am urcat fără să mă gândesc la riscuri. La ultimul etaj, m-am sufocat, mi-am pierdut cunoștința. Era fum, mult fum. Nu se vedea nimic. Toată lumea țipa.

Am încercat să cobor dar nu am mai putut. Țin minte că două mâini vânjoase m-au luat pur și simplu pe sus și m-au dus undeva la primele etaje, în afara pericolului, acolo unde aerul era relativ respirabil.

Colegii au reușit să scoată din iadul de fum doi copii, împreună cu părinții. Din câte îmi amintesc, nu a fost nimeni rănit grav”, ne-a mărturisit Bogdan.

Bogdan Aristănțoiu, despre parcursul carierei sale până în prezent: „Mă mândresc că fac parte din acest colectiv, nu regret niciodată pasul făcut.”

Pentru că este convins că mereu este loc de mai bine, Bogdan muncește în permanență să-și aprofundeze cunoștințele și să crească pe plan profesional, astfel că, în luna februarie urmează să susțină examenul de licență în cadrul facultății de Drept.

Vă reamintim că, seria interviurilor a debutat cu Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar apoi a continuat cu Florina Oprea, omul de comunicare din cadrul Primăriei Mioveni și Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș.

Interviurile, aici:

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Flavius Tănase – Jandarmeria Argeș

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3