930X122 MAIA

bogdan aristănțoiu

VAL DE AMENZI ÎN PARCAREA FORTUNA. PITEȘTENI SOMAȚI

Val de amenzi în parcarea Fortuna. Piteșteni somați. Luna trecută, polițiștii locali au dat 14 amenzi în parcarea de la blocurile Fortuna din centrul Piteștiului pentru că unii proprietari de autoturisme ar fi încălcat noul regulament de parcări de reședință.

Citiți și: Emoții puternice azi în trafic! Au fost trase pe dreapta

Informația ne este furnizată de Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, care precizează că valoarea fiecărei amenzi a fost cuprinsă între 400 și 600 de lei.

De la începutul lunii aprilie 2019, de luni până vineri inclusiv, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, oricine poate parca oriunde între orele 9 și 16 chiar dacă locul de parcare este plătit. Cei care mențin ridicat dispozitivul de blocare în intervalul de timp luni-vineri între orele 9 și 16 riscă amendă de la 400 la 600 de lei, conform noului regulament.

Citiți și: Exclusiv. Ce se întâmplă la Fortuna! Toți șoferii trebuie să știe

Bogdan Aristănțoiu adaugă că piteștenii din zona Fortuna au fost somați, având la dispoziție 15 zile pentru a renunța definitiv la dispozitivele de blocare, dat fiind faptul că noul regulament stipulează și că ”dispozitivul de blocare este interzis în zona centrală a municipiului Pitești și în parcările stradale”.

Cele 15 zile ar urma să expire la începutul săptămânii viitoare. În cazul în care piteștenii din zona Fortuna nu vor ține cont de somații, ulterior expirării termenului de 15 zile angajații Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (SPEP) ar urma să disloce dispozitivele de blocare.

”Vom aplica regulamentul. Le-am făcut solicitare, le-am dat cu confirmare de primire, am făcut și afișajul la fiecare asociație și acum așteptăm să vedem ce poziție adoptă asociațiile respective și vom aplica litera și spiritul regulamentului”, declară pentru ePitești Constantin Zichil, directorul executiv al SPEP.

În ciuda noului regulament, intrat în vigoare pe 1 aprilie 2019, în parcarea Fortuna dispozitivele de blocare au fost menținute de proprietarii de autoturisme, nu puține dintre aceste dispozitive fiind lăsate ridicate în intervalul de timp interzis prin noul regulament. Amănunte și imagini, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3