930×122 POSADA 5

constantin zichil

EȘEC. PRIMĂRIA A DAT-O ÎN BARĂ LA ”SAN SIRO”

Eșec. Primăria a dat-o în bară la „San Siro”. Va fi reluată licitația pentru amenajarea unei baze sportive pe strada Florilor, lângă Şcoala Gimnazială „Marin Preda” din cartierul Ceair, pe terenul numit popular „San Siro”, teren pe care municipalitatea l-a câştigat definitiv în instanţă (fusese revendicat) și care acum este acoperit de vegetație și bălării.

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc pe bani publici! Teren dat în folosință în 2021, distrus!

Motivul anunțat de municipalitate: nicio firmă înscrisă la prima licitație (care a avut data de 10 aprilie 2019 ca termen pentru depunerea ofertelor financiare şi tehnice) nu a îndeplinit criteriile, potrivit directorului general al Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP) Municipiului Pitești, Constantin Zichil. De asemenea, precizează sursa citată, a existat și o contestație.

„Se va relua procedura. Nu s-a putut califica nimeni, n-au respectat documentația cerută de noi. Au fost două sau trei firme. Am avut o contestație, am câștigat-o și la analiza tehnică nu s-au calificat. Au contestat o procedură, contestația a fost pe procedură, am oprit analizele, tot, până la soluționarea contestației, am avut câștig de cauză și am continuat. Dar nu s-a calificat nimeni”, declară Constantin Zichil, chestionat de ePitești pe acest subiect.

Citiți și: Video – Îndemn pentru primarul Gentea: Faceți terenuri de sport precum San Siro!

Pentru noua licitație încă nu a fost stabilit un termen pentru depunerea ofertelor financiare și tehnice.

Reamintim că au trecut mai bine de 5 ani de când municipalitatea piteșteană a câștigat în instanța de judecată terenul ”San Siro”. De atunci, Primăria a tot promis că terenul va fi redat circuitului sportiv.

La sfârșitul anului 2014, Cornel Ionică, pe atunci viceprimar al Piteștiului, susținea că în 2015 ”terenul va fi adus la stadiul inițial” (detalii, AICI). Și la începutul anului 2016, același Cornel Ionică promitea că terenul ”San Siro” va fi reabilitat și modernizat (subiectul pe larg, AICI).

Promisiuni că terenul, care se află într-o stare deplorabilă, va fi modernizat veneau de la conducerea Primăriei Pitești și în septembrie 2016, dar și în 2017 (amănunte AICI și AICI). De-a lungul timpului, în acțiuni de imagine, primarul Ionică a adus la fața locului jurnaliști, consilieri locali, ba chiar și pe președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90