930×122 CAPRA 5

san siro

Cum face mișto o firmă de Primăria Pitești. Investiție din bani publici, praf și pulbere

Cum face mișto o firmă de Primăria Pitești. Investiție din bani publici, praf și pulbere

Citiți și: Exclusiv. Terenul blestemat: O poveste de groază cum nu mai există în Pitești

Foarte grele au fost chinurile (re)facerii terenului de sport de pe strada Florilor din zona Expo Parc, teren cunoscut sub denumirea de San Siro.

În 2021, terenul a fost inaugurat, cu chiu, cu vai!

Citiți și: Tupeu! Firma care ia la mișto Primăria Pitești! Investiție șoc și groază!

Au trecut nu mai puțin de 7 ani de la începerea primelor demersuri pentru reabilitarea terenului, în 2014, și până la momentul inaugurării, pe 13 septembrie 2021.

Și a fost nevoie de trei primari (Tudor Pendiuc, Cornel Ionică și Cristian Gentea) pentru a-i da de cap unei suprafețe de aproximativ 1000 mp.

La doi ani distanță de când a fost dat în folosință, nepriceperea, nepăsarea, incompetența și bătaia de joc pot fi observate când te uiți la terenul San Siro.

Asta este realitatea!

De ce? Simplu: Și acum, după ce au fost probleme cu suprafața de joc până să fie inaugurat, terenul este plin de găuri. Iată cum arăta astăzi:

 

O astfel de situație am semnalat-o și la sfârsitul lunii mai (detalii, AICI).

Atunci, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești – Gheorghe Zaharia, declara pentru ePitești că terenul este în garanție și că firma care a realizat lucrările se va ocupa de reparații.

Așa arăta suprafața pe 23 mai, la momentul discuției cu Zaharia:

 

Greu de crezut că s-a reparat ceva!

Din informațiile ePitești, nu ar fi fost intervenții din mai și până în prezent asupra suprafeței de joc.

Iar, în cazul în care au fost, situația este și mai gravă: este incredibil că tartanul se deteriorează atât de des.

Garanția lucrărilor de la San Siro, o enigmă! 

Astăzi, ePitești a luat legătura cu directorul Zaharia de la SPEP pentru a afla care este situația terenului.

„Urmează acum să fie ultima discuție, pentru recepția finală.

Cred că la începutul săptămânii viitoare se va stabili ce se va întâmpla (n.r. dacă se repară). Expiră garanția acum (…) Doi ani de zile este (n.r. garanția) la San Siro”, declară Gheorghe Zaharia pentru ePitești.

PRIMARUL GENTEA DECLARA ALTCEVA

În iulie 2022: „Timp de 4 ani (n.r. până în 2025) este în garanție și sunt obligați să-l refacă”.

La fel spunea și în iunie 2023, la inaugurarea terenului de sport de la Colegiul Economic: „La San Siro avem 4 ani de zile, dar el după o jumătate de an este terminat”.  VIDEO cu declarația – AICI.

Pentru că nu a mai dat masa cu casa, l-am contactat astăzi și pe edilul Cristian Gentea. Cum știm că este un om de cuvânt, sincer, ne-am îndoit de cele spuse de directorul Zaharia.

S-A SUPĂRAT PRIMARUL

„Este în garanție și constructorul trebuie să vină să refacă”, ne-a spus Gentea.

L-am întrebat pe edilul piteștean până când este în garanție, precizându-ne că nu mai știe cu exactitate acest lucru.

Spre surprinderea noastră, în momentul în care i-am reamintit declarațiile făcute, dar i-am spus și ce ne-a precizat directorul Zaharia, primarul Gentea a adoptat un ton defensiv, vizibil iritat fiind de discuția pe care o purtam.

„Dacă ați vorbit cu Zaharia de ce m-ați mai sunat pe mine?!

Că el este director la SPEP și e lucrarea SPEP-ului! Parcă așa știam, 4 ani, dacă el știe 2 ani… Înseamnă că am greșit! Eu așa am crezut! Dar chiar nu contează că sunt 2 ani sau 4 ani că el arată foarte rău!

Dacă și spuneți că am greșit cu garanția, cel mai bine, de acum înainte, când mă întrebați de o astfel de investiție, am să vă direcționez direct la cei care se ocupă!”, ne-a spus, revoltat, edilul piteștean.

PRECIZĂRI PENTRU EDIL

După cum i-am precizat telefonic primarului Gentea, o facem și aici: Nu am spus că ați greșit! Am crezut ce ne-ați spus, nu o dată, ci de două ori, și, știindu-vă om de cuvânt, am mers pe cuvântul dumneavoastră!

Faptul că am vrut să verificăm o informație (a treia oară) și să știm ce se întâmplă cu un proiect în care au fost investiți bani de la bugetul local înseamnă că ne facem meseria, așa cum ar trebui să o facă toți!

Dacă ați greșit, nu este nicio problemă, numai cine nu muncește nu greșește! Greșit este, domnule primar, să ne credem mai presus de toți și de toate! Cum ați început să faceți dumneavoastră, domnule primar, de o bună perioadă!

Totodată, răspunsul la întrebarea sarcastică a edilului:

„Dacă ați vorbit cu Zaharia de ce m-ați mai sunat pe mine?! Că el este director la SPEP și e lucrarea SPEP-ului!” este cât se poate de simplu: pentru că, domnule primar, era lucrarea SPEP-ului și în trecut și, totuși, ați făcut declarații despre ea.

Pentru că, domnule primar, SPEP-ul este în subordinea Primăriei pe care o conduceți.

Mai mult, în această vară, nimeni nu v-a întrebat, dumneavoastră, singur, ați deschis subiectul. AICI puteți vedea ce ați declarat. 

Cristian Gentea a mai spus și că mâine o să verifice contractul pentru a ști cu exactitate ce garanție are lucrarea de la San Siro.

Suntem curioși cine și ce cuvânt are în această poveste…

Cum face mișto o firmă de Primăria Pitești. Investiție din bani publici, praf și pulbere

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Ionut Ene spune:

    Maa,nu va da ți la Gentica,ca e de al vostru..nu fiți răi cu el..E de nota” 10″ ,asfaltează două trotuare în fata liceului Zinca de aproape 2 luni..omul are cuvânt…a făcut stații de autobuz de nota „10”..Sa te ferească Dumnezeu sa uiți umbrela acasă ..Numai scapa Argeș ul de ciuma asta roșie ..

  • George spune:

    Am auzit un zvon ca statiile de autobuz ar fi costat 40000€ bucata! Asa sa fie oare?

  • Eleonora spune:

    „edilul” probabil că se gândea când l-ați întrebat, unde să pună bustul lui Dobrin, de aia nu a știut! Nu vă supărați pe dânsul!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90