Donaris 930 x 122

colegiu economic

Experiență nemaivăzută a profesorilor de la Economic „Maria Teiuleanu”

Experiența revoluționară a profesorilor de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” în Spania

Citiți și: Intră peste 3000 de lei direct pe card!

În perioada 22-26 aprilie, trei cadre didactice de la discipline diferite – Limba Franceză, Istorie și Comerț – de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești au avut o experiență educativă deosebită participând la o activitate de Job Shadowing la prestigiosul Liceu I.E.S. No1- „Universidad Laboral” din Malaga.

Citiți și: Obligație nouă în școli!

Această oportunitate a făcut parte din proiectul de acreditare școlară a Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” și a avut drept scop aducerea în contact a cadrelor didactice piteștene cu sistemul de învățământ spaniol.

O primire caldă și oportunități de învățare

Gazda călătoriei, Liceul I.E.S. No1- Universidad Laboral din Malaga, a întâmpinat cadrele didactice din România cu brațele deschise, oferindu-le o privire captivantă asupra modului în care se desfășoară educația în Spania.

Campusul imens, alcătuit din mai multe clădiri, fiecare dedicată unui scop precis în educație – săli de clasă pentru orele de cultură generală, bibliotecă, terenuri de sport, spații pentru activități de grădinărit, săli de mese și bucătărie pentru domeniul alimentației publice – a fost locul unde profesorii au asistat la orele de curs și activitățile desfășurate.

Integrarea copiilor cu dificultăți

Unul dintre aspectele care au captivat atenția profesorilor a fost integrarea copiilor cu dificultăți în activitățile școlii.

Pitești. Colegiul Economic are teren de sport nou-nouț!

Liceul I.E.S. No1- Universidad Laboral din Malaga a împărtășit din experiențele lor, oferind o perspectivă profundă asupra modului în care se abordează această problemă în cadrul sistemului educațional spaniol.

Strategii inovative de predare

Pe lângă participarea la orele de curs, cadrele didactice din Pitești au avut oportunitatea să se familiarizeze cu strategii inovative de predare și învățare.

Au luat parte la ore de informatică, unde dezvoltarea competențelor digitale a fost principalul obiectiv, și au asistat la munca de echipă a elevilor care utilizau aplicații precum Arduino, MIT App Inventor și Platforma Moodle.

Pitești. Războiul nevăzut pentru terenul de sport de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Utilizarea manualelor digitale și Programul Seneca

Un alt aspect interesant descoperit a fost utilizarea manualelor digitale și a Programului Seneca. La Liceul I.E.S. No1- Universidad Laboral din Malaga, manualele digitale sunt puse la dispoziția profesorilor la începutul fiecărui an școlar, iar Programul Seneca este implementat atât pentru catalogul electronic, comunicarea cu părinții, transmiterea sarcinilor elevilor, cât și pentru comunicarea eficientă a tuturor cadrelor didactice cu Ministerul Educației.

O experiență culturală bogată

Experiența la Malaga nu a fost doar educativă, ci și culturală.

Pitești. Colegiul Economic în doliu. A murit profesoara Raluca Soroceanu

Cadrele didactice au avut privilegiul să descopere bogata cultură locală, vizitând locuri fascinante și instituții culturale importante.

Printre acestea, Centrul Pompidou, o filială a celebrului Centru Pompidou din Paris, a fascinat profesorii cu expozițiile sale de artă contemporană. Vizita la Muzeul Picasso a oferit o incursiune captivantă în lumea artei moderne, iar spectacolul de Flamenco a adus o perspectivă autentică asupra artei spaniole.

Excursia la Gibraltar a adăugat o dimensiune aventuroasă călătoriei, completând perfect experiența educativă.

Boom economic în Pitești: 6 milioane € pentru investiții!

Concluzii și implementări

Experiența de la Liceul I.E.S. No1- Universidad Laboral din Malaga a fost profundă și inspirațională.

Cadrele didactice de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești s-au întors cu noi cunoștințe și perspective, gata să implementeze idei și practici inovatoare în procesul educațional.

Pitești. Ce face Colegiul Economic cu 120 000 €

Această experiență de schimb de bune practici între două instituții educaționale europene reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii calității educației.

Experiența revoluționară a profesorilor de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” în Spania

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90