New Profesional Consult 930 x 122

facturi

Facilitate uriașă la plata gazelor naturale

Facilitate uriașă la plata gazelor naturale

Citiți și: Companie de energie, anunț deosebit de important! Sunt vizați peste 600.000 de clienţi

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) propune modificarea și completarea Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale la clienții finali, cu scopul de a rezolva chestiuni aflate deja în interesul opiniei publice, precum problema eșalonării la plată a facturilor și a soluționării plângerilor legate de facturi, fără achitarea prealabilă a sumelor datorate.

Totodată, este vizată și transparența furnizorilor privind costurile incluse în factură. Noile reguli ar urma să intre în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial, arată Avocatnet.ro.

Citiți și: Avertisment teribil pentru românii cu centrale de apartament!

Astfel, orice client final al serviciilor de furnizare de gaze naturale, care se încadrează în categoria clienților vulnerabili (pensionari, beneficiari de ajutoare sociale sau indemnizații de handicap etc.), poate, la cerere, să beneficieze de cel puțin trei luni eșalonare la plata sumelor datorate.

De asemenea, dacă factura a întârziat (astfel încât să rezulte o perioadă de facturare a consumului de gaze mai mare de o lună – sau orice altă perioadă de timp care este trecută în contractul tău cu furnizorul), la cererea ta, furnizorul este obligat să permită eșalonarea la plată a sumei pe o perioadă cel puțin egală cu perioada de facturare. Astfel, dacă factura ta recentă reflectă consumul pe două luni, vei putea să o plătești în cel puțin două rate.

În cazul în care îți dorești să îți schimbi furnizorul de gaze naturale trebuie să știi că prin noul act normativ propus de ANRE, vei putea să faci acest lucru fără drumuri inutile și fără stat la coadă. Așadar, după intrarea în vigoare a noului ordin, vei avea ocazia să îți schimbi mult mai simplu furnizorul, prin înregistrarea în platforma online POSF.

Mai multe detalii despre acest ordin, AICI – Plata în rate a facturilor la gaze naturale și alte modificări importante, propuse de ANRE

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • HTegan stefan spune:

    Clientu plateste penalitati dupa perioda scadentei asa ??,,dar furnizoru de gaze sau de electricitate daca nu tia emis factura de 2.3 sau 4 luni nu .. asta e corect ? Tot prostu plateste

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3