930X122 MAIA

amenzi

Firmă amendată cu 5.000 de lei pentru deținere ilegală de lemne

Firmă amendată cu 5.000 de lei pentru deținere ilegală de lemne

Citiți și: Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

O firmă din Dragoslavele  a fost amendată cu 5.000 de lei pentru deținere ilegală de material lemnos. De asemenea, și administratorul societății comerciale a fost amendat pentru contravenții silvice.

„În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării, transportului și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat activitatea unui punct de lucru din localitatea Dragoslavele al unei societăți comerciale.

Citiți și: Polițiștii rutieri trași la răspundere pentru că dau doar avertisment

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea a deținut, în depozit, cantitatea de 2,98 mc de lemn rotund rășinoase, fără documente legale de proveniență.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată, cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent.

De asemenea, s-a constatat că administratorul ar fi expediat, din depozitul societății, cantitatea de 1,580 mc de cherestea rășinoase și 2,08 mc lemn rotund pin, fără documente de proveniență.

Astfel, administratorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.800 de lei, a fost confiscată valoric.” transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Reamintim că ePitești a mai scris despre acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice, detalii AICI.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Costel spune:

    Nu a mai cotizat unde trebuie.
    Lasă că cu următorul transport își acoperă gaura.

  • Petru Suliman spune:

    😡2,98 mc material lemnos confiscst??! Sunte-ți pe drumul cel bun voi cei din poliția rurală.. 😡😡Adică se fură cu garniturile de tren și voi??! Înclin să cred că atunci când i-am spus public fostului ministru al internelor Vela, că la mulți le trebuie in dotare o vacă cu girofar, să făcut liniște în jurul lui.., 😪😪😡

SMART KIDS 570×90