930 x122 grota rece

aplicare

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 a fost aprobată în ședința de astăzi a Executivului. Normele fac parte din proiectul amplu asumat de Guvernul României de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echității, contributivității și stabilității în muncă.

Unul dintre elementele fundamentale ale normelor de aplicare este acela că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi.

Citiți și: Obligatoriu pentru pensionari: Au la dispoziție șase luni

Astfel, după ce în ianuarie 2024 pensiile tuturor românilor au fost majorate cu 13,8%, în septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate. Important de reținut este faptul că este pentru prima dată când în același an au loc și o majorare a pensiilor, și o recalculare a acestora.

„𝑅𝑒𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆ 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑒𝑛𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖. 𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆ 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑡̦𝑖𝑖 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑒, 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑎 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑎̆. 𝑆𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑐𝑎𝑙𝑐𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚𝑢𝑙 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑢𝑙𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝐿𝑒𝑔𝑒 𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑟𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑒𝑐ℎ𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3