Donaris 930 x 122

intarziere

Hidoșenia arhitecturală din Piața Primăriei nu e gata la termen. Să plângem sau să ne bucurăm?

După ce o altă minte luminată a decis să scoată de pe strada Victoriei vechea piatră cubică (un element pe care Occidentul nu știe cum să-l pună mai bine în valoare), ca s-o înlocuiască cu pavele galben-pai, completate coloristic cu altele, pe tot centrul Piteștiului (portocalii și verzi, cândva, căci azi s-au scorojit la modul jalnic), fostul primar Cornel Ionică ne-a dat de ne-a julit arhitectură.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Desigur, nu de capul lui, ci cu acordul consilierilor locali ce i-au votat minunăția.

Mega-proiectul început în mandatul lui Ionică, care va fi inaugurat în cel al actualului primar, Cristian Gentea, ne aduce, de data aceasta, un granit galben-maroniu, cu alură de gresie ieftină, model ’89-’90.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Proiectul, de 15.599.061 de lei, inclusiv TVA, bani de la bugetul local, reprezintă a doua intervenție, în nici 13 ani, în Piața Primăriei (reabilitată – hidos, am spune noi, dar chestiunea e de gust – pe banii contribuabililor).

AICI, amănunte despre investiție!

Lucrările sunt executate de asocierea S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L. (lider de asociere), S.C. Delta Termo Construct 1999 S.R.L (asociat 1), S.C. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. (asociat 2), S.C. Modvest Construct 2000 S.R.L. (asociat 3), S.C. Energo Prest Company S.R.L. (subcontractant) și S.C. Rocip Instal S.R.L. (subcontractant), prin liderul asociat S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L.

Nu că cineva ar crăpa de nerăbdare să umble pe pavajul la care noi plătim din greu, dar ar mai fi o mică problemă: Piața Primăriei nu e gata la termenul anunțat – 20 februarie 2021, lucru, de altfel, previzibil (amănunte despre evoluția lucrărilor și proiect, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI).

ePitești a surprins Piața Primăriei, sâmbătă, 20 februarie la, TEORETIC, data finalizării lucrărilor (VIDEO):

De amintit că pe 14 ianuarie, primarul Cristian Gentea a susținut o conferință de presă, cu deplasare în teren, însoțit de reprezentanți ai presei locale și ai Consiliului Local Pitești, la trei dintre obiectivele de investiții aflate în derulare în municipiul Pitești, printre care și Piața Primăriei, amintind că termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor, la acest obiectiv, este  20 februarie).

Citește și:

  1. ȚARA ARDE ȘI BABA IONICĂ SE PIAPTĂNĂ ÎN PIAŢA PRIMĂRIEI
  2. ALȚI BANI, ALTĂ DISTRACȚIE! MOFTUL LUI IONICĂ NE COSTĂ MILIOANE DE EURO. SCENARIU PENTRU PIAȚA PRIMĂRIEI

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

7 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Domnule Primarar
    Am înțeles a trebuit sa duceți la capăt necesara neapărat prostia asta de lucrare în centru!
    Dar gândiți-vă și la cetățeni dacă vreți sa vorbească lumea de bine!
    Nu ne trebui trotuare pavele etc.
    Ne trebuiesc drumuri domnilor care necinduceti!.
    Sau dumneavoastră nu circulați cu mașinile pe străzile din Pitești.
    Centura depozitelor este zob!
    Și alte drumuri!
    Unde va este gândul trageți pentru binele cetățenilor!

  • Constantin spune:

    Cei care l-au votat pe Ionică,Pendiuc și fostele consilii locale să-și dea palme-n oglindă!!! Aduceți-vă aminte și porcăria de fântână cântătoare, aia lipsea Piteștiului!!! Și restul de șmenuri și măgării…Să-l vedem și pe Gentea…

  • Stefan spune:

    Departe de mine ideea de a lua apărarea cuiva dar ce a spus, in comentarii, Vâlcea Iulian e o mare tâmpenie. Desigur că avem nevoie de drumuri bune dar cum sa afirmi că nu avem nevoie de trotuare? Și așa trotuarele pe unde pot trece doi oameni, nu mai zic de un căruț pentru copii, au ajuns pe cale de dispariție in urbea noastră.

  • vasile spune:

    pe tablia de acolo scrie ca in februarie 2022 trebuie sa fie gata,nu in 2021.In februarie 2020 s-au apucat de lucrare si termenul de finalizare este de 24 de luni,asa scrie pe tabla aia,nu de 12 luni,asta inseamna ca nu sunt in intarziere,cum spune primarul

  • Alex Ivan spune:

    Pe tabla aia scrie perioada autorizatiei de 2 ani NU si pe perioada de executie!

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Da este mai ușor să dai replica decât sa conștientizezi ca nu avem drumuri!
    Nu erau trotuare domnule Ștefan?
    A trebuia sa le dea o forma de câteva sute mii de euro ca este cel mai ușor pavele!
    Erau trotuare!
    Sa pună mana sa facă drumuri,
    Sa mascheze firele de înaltă tensiune ca să nu ne mai pună în dificultate în diferite spete!

  • Clevetici spune:

    Sa ne aducem aminte ca pe spatiul acaparat de primarie pentru a-si face piata proprie de spectacole gratuite
    se gasea in anii 1990 o strada ce facea legatura dintre strada Ana Ipatescu, prin spatele Teatrului Davila, pe la Cinema Bucuresti si ajungea la semaforul din Calea Bucuresti.
    Ei bine, acea strada ar fi fost foarte utila pentru traficul actual care coboara din Trivale si vrea sa ajunga la Podul Viilor (autostrada A1).

    Dar ambitiile primarului Pendiuc au fost mai mari si strada respectiva a disparut, generand probleme de trafic pe str. Ana Ipatescu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90