930×122 CAPRA 5

rabla pentru electrocasnice

În decembrie se relansează rabla pentru electrocasnice

În luna decembrie se va relansa programul „Rabla pentru Electrocasnice” și va avea un buget de 34 de milioane de lei, potrivit ministrului interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Citiți și: Nu se mai pot cumpăra televizoare prin programul Rabla pentru electrocasnice 2022

„Programul Rabla pentru electrocasnice continuă anul acesta cu o nouă sesiune de sărbători. În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, a afirmat ministrul Barna Tanczos.

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că, cel mai probabil, înscrierile vor începe în ultima săptămână din noiembrie, iar începând din luna decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

Față de ediția precedentă, care a avut loc în luna mai, există o modificare în ceea ce privește televizoarele unde se va cere un nivel de eficiență energetică mai scăzut.

„Vom păstra aceeași structură și schemă de lansare a programului, adică va fi o perioadă de înscriere a persoanelor în program, după care săptămânal vom scoate grupurile de aparate, electrocasnice așa cum au fost stabilite și în ediția precedentă.

Vor fi operate modificări la televizoare astfel încât eficiența energetică la televizoare să fie la alt nivel pentru că nivelul de la ediția precedentă a fost unul foarte ridicat și au fost foarte puține modele care să se încadreze în exigența AFM. Bugetul alocat se va împărți pe fiecare categorie în parte la fel cum s-a făcut în ediția precedentă.”, a mai declarat Tanczos Barna.

Foto descriptiv: Dej24.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90