930×122 CAPRA 5

amenzi

INCONȘTIENȚĂ, LA 18 ANI: 116 KM/H, CU MERCEDESUL, PRIN PITEȘTI

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Motocicliștii ar putea scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

Ca urmare a abaterilor constatate, în doar 24 de ore, au fost aplicate 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Viteză excesivă

Citiți și: Românii vor fi amendați dacă nu merg la medicul de familie

În ziua de 8 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani (Bogdan M. din județul Brașov(, care conducea un autoturism Mercedes pe b-dul Republicii din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 116 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei, conform prevederilor OUG 195/2002, iar dreptul de a conduce al celui în cauză a fost suspendat pentru 90 de zile.

 Sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat ieri un bărbat de 52 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului (1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Tot marți, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 52 de ani, din Lunca Corbului, care conducea un autotractor cu semiremorcă, pe DN 65, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului (1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Foto descriptiv: Autolatest

 

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90