930×122 POSADA 5

elevi

Informație pentru toți elevii! Se interzice!

”Revoluție” în școli! Percheziționarea elevilor ar putea fi permisă!

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Ministerul Educației vrea să le interzică elevilor să aibă la ei brichete și obiecte ascuțite, la școală, prin modificarea Statutului elevului, anunță Edupedu.ro.

Pe lângă asta, autoritățile ar căuta metode legale prin care angajații din școli, profesorii sau personalul administrativ sau personalul de la firmele de pază, acolo unde acestea există, să poată controla buzunarele elevilor și rucsacele acestora dacă există suspiciuni că ar introduce în școală obiecte interzise.

Citiți și: Școli fără căldură! Elevi trimiși acasă

Sindicatele ar fi respins implicarea profesorilor în aceste „percheziții”.

Conform propunerii de modificare a Statutului Elevilor:

„Elevilor le este interzis:

e) să introducă şi/sau să facă uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ. Elevii nu pot fi deposedaţi de bunurile personale care nu atentează la siguranţa personală sau a celorlalte persoane din unitatea de învăţământ, în conformitate cu prevederile legale.”.

„Lista este în lucru. Pe lângă elementele enumerate în articol, în completarea sau în detalierea lor, mai pot fi interzise brichete, ace, bricege, cuțite (și orice tipuri de arme albe), arme cu bile, cu aer comprimat, torțe etc.”, arată sursele citate de Edupedu.ro.

Foto descriptiv: Europa Libera

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Mocanu Cristina spune:

    Nu aveți nici un drept sa controlați elevi. Sunt mamă de băiat și nu vă dau dreptul să-l controlați este ilegal

Donaris 570×90